FESTIVAL LIBURNICON OVE GODINE NA FMTU U IKI Pred nama je još jedno izdanje najdraže opatijske ljetne konvencije

Autor: Nikola Cvjetović 28.07.2022

wp-content/uploads/2019/08/liburnicon-2-dan-sweet-angel-tad-williams-6.jpg

Program Liburnicona objedinjuje ozbiljne i zabavne sadržaje te stvara jedinstvenu atmosferu koja ga čini jednim od najvećih festivala za mlade u regiji...

Ika - Jedna od najoriginalnijih kulturnih manifestacija na Kvarneru, Festival znanstvene fantastike i fantastike “Liburnicon” i ove godine ponovo će Opatiju odvesti u uzbudljivi svijet mitologije i folklora, žanrovske književnosti i filmske kulture te naprednih znanosti i tehnologija. Organizatori iz udruge Kulturni front za ovogodišnje izdanje koje je na rasporedu 12. i 13. kolovoza pripremili su niz noviteta, a svakako najvažnija je promjena lokacije. Zahvaljujući susretljivosti Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu ove godine čast da ugosti Liburnicon pripala je Iki. S centralnom temom 'Potrage za besmrtnošću' i ovogodišnji će program na dobitan način objediniti ozbiljne i zabavne sadržaje s ciljem stvaranja jedinstvene atmosfere koja je Liburnicon učinila ponajvećim festivalom ovog tipa u Hrvatskoj i jednim od najvećih festivala za mlade u regiji.

Quest_for_Immortality_edit

Tako će pod vodstvom domaćih i inozemnih stručnjaka, književnika i umjetnika, posjetitelji uživati u nizu raznovrsnih predavanja, prezentacija i panel diskusija, a potom se zabaviti na nekom od tematskih kvizova ili radionica te svoj posjet zaokružiti večernjim koncertom. Naravno, pod mentorstvom iskusnih volontera udruge „Kulturni front“ i drugih partnerskih udruga iz svih krajeva Hrvatske gosti će u svako doba festivala moći otkrivati i isprobavati moderne društvene igre koje su postale hit na obiteljskim i drugim druženjima.

Program Liburnicona objedinjuje ozbiljne i zabavne sadržaje i stvara jedinstvenu atmosferu koja ga čini jednim od najvećih festivala za mlade u regiji.

Ove godine na Liburnicon dolaze dvije počasne gošće iz inozemstva - Laini Taylor i Banshee Cosplay.

Nakon smirivanja situacije vezane uz covid organizatori ponovo očekuju veliki broj posjetitelja iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva. Na organizaciji festivala radi tim od 20-ak mladih organizatora iz opatijske Udruge "Kulturni front", a pomaže im i preko 50 volontera i suradnika, uz financijsku i organizacijsku potporu Grada Opatije i Turističke zajednice grada Opatije.

Immortality03
Više sa portala poduckun.net ...