Festival Opatija pripremio bogat program u Društvenom domu Veprinac: Ritam i boje Božića

Autor: Marina Pauletić 13.12.2023

Foto: arhiva

Idući tjedan rezerviran je za ples, stihove i umjetnost odraslih korisnika radionica.

Veprinac - U organizaciji Festivala Opatija i u suradnji s Kreativnom industrijom, a uz podršku Grada Opatija, veliki i mali posjetitelji Društvenog doma „Janko Gržinić“ u Veprincu će u predstojećem blagdanskom razdoblju uživati u brojnim prigodnim programima i radionicama.

U petak, 15. prosinca s početkom u 17:30 sati održava se nastup mlade baletne skupine i studija za moderni ples “Zvjezdice“ pod nazivom „Svoje srce darujem tebi“. Mali plesači će kroz svoje uvježbane koreografije pokretom prenijeti radost plesa na mame, tate, none i noniće, prijatelje i zainteresirane posjetitelje. Polaznici likovne radionice „Maštoljupci“ će izložiti svoje radove nastale tijekom jeseni: slike, lampione, male zimske likove ali i maske kojima se najmlađi već pripremaju za kratak, ali veseli Karneval. Najmlađima će u aktivnostima pomagati Šegrt Djeda Božićnjaka.

Idući tjedan rezerviran je za ples, stihove i umjetnost odraslih korisnika radionica. U srijedu, 20. prosinca s početkom u 19:00 sati održava se „Večer poezije“ čakavskih pjesnikinja Rajke Jurdane Šepić, Cvjetane Miletić, Vjekoslave Jurdana i Eni Šebalj. U nastavku programa slijedi otvorenje izložbe radova nastalih na Likovnoj radionici za odrasle, kao i kratki nastup polaznika Radionice standardnih plesova. Druženje se nastavlja otvorenim pozivom za ples svim posjetiteljima i zaljubljenicima u ples uz glazbu standardnih i latinoameričkih plesova te valcera, tanga i sambe.

U četvrtak 21. prosinca održava se psihološka radionica za odrasle „Put do sreće - kako ga pronaći“ s početkom u 19:00 sati. Božić je prepun želja za sreću koje čujemo na svakom koraku, no ipak vrlo rijetko razmišljamo što je zapravo sreća i koji je put do nje. Radionicu vodi psihoterapeutkinja Nataša Jelenić Herega. Mole se zainteresirani da zbog ograničenog broja sudionika svoje prijave pošalju na kreativna.industrija.hr@gmail.com

„Programi u Društvenom domu Janko Gržinić, pod pokroviteljstvom Grada Opatije, a u organizaciji Festivala Opatija i suradnji s Kreativnom industrijom, okupljaju velike i male željne novih znanja i vještina kroz kvalitetno provođenje slobodnog vremena i opušteno druženje. Stoga se pozivaju svi koji to žele da budu dio i ovogodišnjeg kreativnog božićnog druženja i možda postanu budući polaznici bogatih programa u Veprincu“, naveli su iz Festivala Opatija.

Više sa portala poduckun.net ...