[FOTO] 16. Stručni skup vatrogasaca u Opatiji okupio preko 200 sudionika iz sedam zemalja

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 07.04.2022

Na dvodnevnom skupu sudionici će moći steći nova znanja te podijeliti iskustva vezana uz brojna područja vatrogasne djelatnosti, a na sajmu su se predstavili i brojni izlagači i proizvođači proizvoda namijenjenih vatrogastvu.

Opatija - U Opatiji je započeo 16. stručni skup vatrogasaca u organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice i Vatrogasne zajednice PGŽ koji je okupio dvjestotinjak sudionika sustava zaštite od požara iz Hrvatske i zemlje regije Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Srbije, Slovenije te Litve.

Na otvaranju su sudjelovali primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, predsjednik Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik te u ime domaćina Mladen Šćulac i Slavko Gauš, zapovjednik i predsjednik Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije.

U svom uvodnom obraćanju župan Zlatko Komadina istaknuo je da su vatrogasne snage najznačajniji čimbenik prilikom operativnog djelovanja unutar sustava civilne zaštite. “I to ne samo kada su u pitanju požari, već i druge elementarne nepogode. Prvi priskaču u pomoć u spašavanju imovine i ljudskih života, a potom normalizaciji života, u što smo se, na žalost, uvjerili prethodnih godina širom Lijepe naše”.

Zapovjednik Tucaković nadovezao se rekavši da su vatrogasne snage tijekom posljednje dvije godine samo na potresom pogođenim područjima odradile preko 14.500 intervencija u Sisku te u gradu Zagrebu još 6.500 intervencije. “Vidjeli smo koliko stručnih ljudi imamo, vidjeli smo kako funkcionira logistička potpora, vidjeli smo štošta novo i naučili brojne lekcije, a sad je došlo vrijeme da se podijele ova znanja. I zato ovaj stručni skup u Opatiji nazivam – Stručni skup izvrsnosti Hrvatskog vatrogastva”, rekao je zapovjednik.

Na dvodnevnom skupu sudionici će moći steći nova znanja te podijeliti iskustva vezana uz brojna područja vatrogasne djelatnosti, a na sajmu su se predstavili i brojni izlagači i proizvođači proizvoda namijenjenih vatrogastvu.

Kako je protekao prvi dan Stručnog skupa vatrogasaca pogledajte i u našoj fotogaleriji.

U Opatiji otvoren dvodnevni 16. stručni skup vatrogasaca

Više sa portala poduckun.net ...