[FOTO] Članovi Hrvatskog društva kolekcionara militarije Liburnijskog kraja sudjelovali na 20. međunarodnom susretu starodobnih vojnih vozila u Republici Hrvatskoj

Autor: Nikola Cvjetović 30.05.2022

Druženje i vožnja organizirani su po jubilarni 20. put zajedno s OTK 'Zlatni kotač', a sve pod geslom: 'Karlovac – grad susreta!' i pokroviteljstvom Ministarstva Hrvatskih branitelja.

Čestmir Komarek predaje dioramu potpredsjedniku Vlade Tomu Medvedu

Karlovac - Članovi Hrvatskog društva kolekcionara militarije Liburnijskog kraja, sudjelovali su na '20. međunarodnom susretu starodobnih vojnih vozila u Republici Hrvatskoj Karlovac 20229, u organizaciji 'Karlovačkog počasnog voda ZNG-91' zajedno s OTK 'Zlatni kotač' iz Zagreba, a pod pokroviteljstvom Ministarstva Hrvatskih branitelja.

Damir Batistić sa zahvalnicama, za osobni doprinos u očuvanju sjećanja na obranu domovine

- Okupljanje i susret održani su u staroj gradskoj Zvijezdi grada Karlovca, a druženje i vožnja u specifičnim uvjetima u starodobnim vojnim vozilima uključivala je marke Jeep, Campagnola, Land Rover, Mahindra, Pinzgauer, PUCH, TAM, FAP, VAZ, GMC, motocikli i sl. Članovi 'Hrvatskog društva kolekcionara militarije' Damir Batistić, Čestmir i Damjan Komarek izložili su, dio svojih kolekcija vojnih odora i opreme iz Domovinskog rata te makete oklopnih vozila. Makete borbenih vozila na susretu je izložio i prof. balistike i naoružanja, Davor Vidović, iz srednje škole Duga resa, koja školuje buduće puškare. Na susretu su prisustvovali i Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i General zbora Pavao Miljavac, te je tom prilikom Čestmir Komarek, poklonio svoj rad dioramu „Ulazak oklopnih vozila HV, u Knin 1995 god.“ ministru hrvatskih branitelja Tomu Medvedu, za njegov ured, kazao nam je Damir Batistić te dodao da je većina sudionika, na ovaj susret je došla, u svojoj ratnoj odori.

Više sa portala poduckun.net ...