[FOTO] Đir po plažama i kupalištima Opatijske rivijere i zapadnog dijela Rijeke: Srpanjska "rupa" ili samo lijena nedjelja

Autor: Marin Aničić 02.07.2023

Ako je suditi po plažama i kupalištima na području Opatijske rivijere i zapadnog dijela Rijeke, "čaša je tek napola puna".

Opatija - Mnogi s nestrpljenjem očekuju trusitičke rezultate za lipanj. U većini hrvatski destinacija na obali, posebno u Dalmaciji, očit je lagani pad prometa u odnosu na isti period lani. Međutim, ono što još više boli je i ne tako obećavajući srpanj. Najave nekih privatnih iznajmljivača nisu dobre, pa mnogi sada naglo spuštaju cijene ne bi li bar malo napunili svoje kapacitete. Za razliku od privatnog smještaja, čini se kako hoteli solidno posluju.

Međutim, ako je suditi po plažama i kupalištima na području Opatijske rivijere i zapadnog dijela Rijeke, "čaša je napola puna" - tako bi se izrazili optimisti, a ovi drugi rekli bi kako je "čaša napola prazna". Bilo kako bilo - kupališta i plaže jučer su, bez obzira na predivno jutarnje vrijeme, bile na nekih maksimalno 50 posto svojih kapaciteta. Posebno je to bilo vidljivo na onim razvikanijim kupalištima, na koje mogu samo gosti "dubljeg žepa". Tako je opatijsko Lido zajpilo gotovo prazno, sa svega nekolicinom kupača, dok su ona građanstvu dostupnija kupališta i plaže bile nešto bolje popunjene.

Mnogi su se jučer zato s pravom pitali: Gdje su gosti? Imal li turista u hotelima/apartmanima/kućama za odmor ili je pred nama srpanjska "rupa"? Ima i onih koji su situaciju na kupalištu komentirali: "Napokon se možemo u miru kupati i guštati kao da je polovica rujna, a ne početak srpnja. Bez problema našli smo mjesto za prakirati auto i staviti šugaman, a sada uživamo u svim blagodima našeg mora i kraja."

Prosudite sami i bacite oko na našu galeriju koja najbolje prikazuje situaciju na plažama i kupalištima dijela Rijeke i Opatijske rivijere.

Izostanak turista ostavio plaže 'napol pune'

Više sa portala poduckun.net ...