[FOTO] Dosta je!: Riječani poslali jasnu poruku vladi HDZ-a

Autor: Marina Pauletić 23.03.2024

Prosvjed se, osim u Rijeci, istodobno održava i u drugim gradovima u Hrvatskoj.

Rijeka – Točno u 11 sati u centru Rijeke, na Trgu 128. brigade HV počeo je prosvjed „Dosta je“. Organizatori prosvjeda su stranke iz koalicije „Rijeke pravde“: SDP, HSS, Centar, Reformisti, Glas, Stranka s imenom i prezimenom, uz podršku i stranke Možemo!.

Prosvjed se, osim u Rijeci, istodobno održava i u drugim gradovima u Hrvatskoj – u Zagrebu, Osijeku, Splitu i Varaždinu.

Cilj prosvjeda je slanje poruke vladi HDZ-a kako je građanima dosta prevara, korupcija i laži te da SDP zajedno sa svojim partnerima kreće u oslobađanje Hrvatske i hrvatskih institucija od okupacije pod kojom su se našli posljednjih godina, kazao je Saša Đujić, izvršni tajnik SDP-a Hrvatske i koordinator VIII. izborne jedinice na jučerašnjoj press konferenciji održanoj povodom najave današnjega prosvjeda.

Građanima su se obratili čelnica SSIP-a Dalija Orešković, politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović te Marin Račić iz stranke Centar.

„Nije normalno da ljudi ne mogu živjeti od svoga rada i da umirovljenici ne mogu dostojanstveno živjeti. Ne može se svo bogatstvo slijevati bankama, vrijeme je da umanjimo poreze samo oni koji će povećati plaće ljudima. Dosta je maltretiranja žena, dosta je da zdravstvena usluga ne bude dostupna, vi ste ti koji odlučujete i ne dozvolite da vas uvedu u svoju atmosferu straha i 17.04. izađite na izbore i odlučite o svom životu. 17.04. je dan oslobođenja Krka od fašizma, ne taj datum bude i da oslobođenja Hrvatske od lopovluka. Doviđenja do oslobođenja!“, zaključila je Mirela Ahmetović.

Bilo je i onih koji su prozvali SDP.

Više pogledajte u našoj foto galeriji.

Prosvjed Dosta je!: Riječani poslali jasnu poruku vladi HDZ-a

Više sa portala poduckun.net ...