[FOTO] Ekipa DVD-a Kras Šapjane osvojila treće mjesto i plasirala se na Državno natjecanje vatrogasne mladeži

Autor: Nikola Cvjetović 26.09.2022

- Ovim putem bi iskoristila priliku i pozvala djecu i mlade s područja Liburnije da se priključe radu dobrovoljnog vatrogasnog društva koji djeluje na njihovom području kako bi kroz vježbe, edukacije i druženja razvijali zajedništvo i svijest prema jednom vrlo humanom zanimanju, poručila je Ivana Bratović.

Šapjane - 28. županijsko vatrogasno natjecanje podmlatka i mladeži Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije održano je prošle subote u Mrkoplju, na nogometnom igralištu NK „Mrkopalj“.

DVD "Kras" Šapjane kao jedini predstavnik Liburnije sudjelovao je s ekipom 'mladež muška'. U konkurenciji mladež muška sudjelovalo je 15 ekipa, a ekipa DVD-a "Kras" Šapjane osvojila je 3. mjesto (DVD San Marino prvo mjesto, DVD Klana drugo mjesto), te se s tim odličnim rezultatom plasirala na Državno natjecanje mladeži koje će se održati sljedeće godine. Boje DVD-a Kras Šapjne branili su mališani iz Brca, Pasjaka, Šapjana, Rupe, Žejana i Velih Muna, a to su Ivan De Bona, Roko Tićak, Luka Šustar, Mateo Iličić, Lucas Srdoč, Jan Grubiša, Antonio Kuharić, Ana Načinović i Tian Štemberger.

- Rad s djecom i mladima je obaveza, te vrlo zahtjevan i odgovoran posao ali kada nešto voliš onda ništa nije teško. Ovaj plasman na Državno natjecanje nam je velika čast te nagrada za sav uložen trud i slobodno vrijeme. Ponosni smo na našu mladež jer bez njih rezultata ne bi bilo. Želim istaknuto da će nam ovo biti drugo sudjelovanje na Državnom natjecanju. 2018. godine smo isto s ekipom 'mladež muška' sudjelovali na Državnom vatrogasnom natjecanju mladeži koje je održano u Zadru. Posebno je važno kod mladih razvijati ljubav i predanost vatrogastvu kao osnovu budućeg opstanka i djelovanja društva. Na taj se način mladima pruža i mogućnost da aktivno sudjeluju i korisno organiziraju svoje slobodno vrijeme. Jako je bitno uključivanje mladih u rad dobrovoljnih vatrogasnih društava kao i njihovo osposobljavanje i postupno uvođenje u aktivnosti društva kako bi jednoga dana bili pripremljeni za odgovorno preuzimanje zadaća u vatrogastvu poručila je Ivana Bratović koja s djecom i mladeži u DVD-u "Kras" Šapjane kao voditeljica radi posljednjih 15 godina.

- Treninzi, edukacije, vatrogasna natjecanja, druženja s ostalim društvima, boravak u Kampu vatrogasne mladeži u Fažani, nova prijateljstva diljem Hrvatske, su samo dio aktivnosti kojima se bavimo u našem društvu kako bi zainteresirali mlade za vatrogastvo. Ovim putem bi iskoristila priliku i pozvala djecu i mlade s područja Liburnije da se priključe radu dobrovoljnog vatrogasnog društva koji djeluje na njihovom području kako bi kroz vježbe, edukacije i druženja razvijali zajedništvo i svijest prema jednom vrlo humanom zanimanju, dodala je Bratovića koja obnaša dužnost članice Savjeta vatrogasne mladeži Primorsko-goranske županije kao predstavnica Područne vatrogasne zajednice Liburnije.

Za kraj dodajmo da je organizator natjecanja bila Vatrogasna zajednica Primorsko-goranske županije, a domaćin DVD Mrkopalj. Na natjecanju vatrogasna odjeljenja nastupaju u muškoj i ženskoj kategoriji i to podmladak od 6 do 12 godina te vatrogasna mladež od 12 do 16 godina.

Više sa portala poduckun.net ...