[FOTO] Emil Luštica predstavio koktel posvećen Dragi Gervaisu - Iako sam na početku zamislio tri nonice, negdje se ugurala i četvrta

Autor: Nikola Cvjetović 15.04.2024

Fotogaleriju s prezentacije pogledajte u nastavku...

Opatija - Nedavno je uz prigodan glazbeni program održano predstavljanje koktela posvećenog Dragi Gervaisu. Zanimljiv koktel inspiriran pjesmom Tri nonice osmislio je opatijski miksolog Emil Luštica u sklopu obilježavanja 120. obljetnice rođenja Drage Gervaisa, jednog od najznačajnijih djelatnika u kulturi opatijskog područja..

- Želja mi je bila izmisliti koktel na prirodnoj bazi, pošto su svi moji kokteli na prirodnoj bazi, a da istovremeno predstavlja jedinstvenu priču posvećenu Dragi Gervaisu. Inspiracija mi je bila Gervaisova pjesmica „Tri nonice“ koja uistinu najbolje opisuje naš kraj i ljude koji u njemu žive. Iako sam na početku zamislio tri nonice, negdje se ugurala i četvrta. Prvi sastojak je bijeli rum pomiješan s domaćim maraskinom u omjeru 20 naprema jedan. Slijedi bijeli vermut s infuzijom organske kamilice koja je stajala dva tjedna te pritom dobila divnu boju. Treći sastojak je sok dva svježa ananasa koji su nekoliko dana stajali na sobnoj temperaturi i dozrijevali, a na kraju cvitan sour – svježe cijeđeni limun sa šećernim sirupom i prirodnim narom u omjeru jedan naprema 10. Sve ovo zajedno s ledom trebalo bi dati jednu fenomenalnu priču te će ovaj koktel biti dio moje knjige, poručio je miksolog Emil Luštica.

Nakon prezentacije koktela uslijedila je projekcija filma 'Karolina Riječka', snimljenog 1961. godine po predlošku Drage Gervaisa s poznatom Anne Aubrey u glavnoj ulozi.

Emil Luštica osmislio i pripremio koktel Gervais

Više sa portala poduckun.net ...