[FOTO] Gotovo šezdesetak planinara sudjelovalo na pohodu 'Žene na Lisini 2022.'

Autor: Nikola Cvjetović 07.03.2022

U nastavku donosimo izvještaj s pohoda 'Žene na Lisini“ koji potpisuje Robert Koprivnjak...

Lisina - Tradicija obilježavanja Dana žena planinarskim izletom započela je 2009. godine. Prvih 10 godina cilj naših izleta bio je Planik, a sam pohod organizirali smo pod kodnim imenom ''100 ženskeh na Planike“.

2020. je došla korona i svijet je doslovce stao. Novo normalno natjeralo nas je da malo korigiramo običaje. Nakon jednog kvalitetnog brainstorminga jednom našem poznatom grčkom filozofu, planinaru i vodiču pala je na um ingeniozna ideja ''mogli bi na Lisinu!?“. Prijedlog je aklamacijom prihvaćen, pa smo 2021. Započeli novu tradiciju – pohod pod imenom ''Žene na Lisini“.

Prošle godine počeli smo sramežljivo. Bilo nas je tridesetak. Ove godine broj se skoro udvostručio. Točno u 9 sati i 15 minuta krenuli smo od doma na Lisini ka vrhu Lisine. Ukupno 55 planinara pretežito ženskog spola, raspona od 5 do 65 godina činilo je kolonu koja je veselo krenula na uspon prkoseći sibirskoj hladnoći.

Uz par kratkih pauza na vrh Lisina stigli smo za oko dva sata, gdje smo marendali, obavili foto session i skupili snagu za nastavak pohoda. Petogodišnji Noa predvodio je ogladnjelu B grupu koja se vratila do doma, dok je neustrašiva A grupa krenula ka vrhu Šija.

Oko 13 sati došli smo do doma gdje su naši predani kuhari pripremili vrhunske gastronomske delicije za naše nepce. Hrana je bila tako dobra da su za naše kuhare padale same pohvale ''dečki gdje su vam Michelinove zvjezdice? U kojem restoranu radite? Kako je ovo povrće maestralno narezano.“ Od silnih pohvala, našim skromnim dečkima je čak bilo malo i neugodno. S druge strane bili su jako ponosni što je njihov predan rad i majstorstvo prepoznato. Uto je došla i neustrašiva A grupa. Iako je ona brojala četiri puta više ljudi, nije im puno preostalo nakon 'gladnjuha' iz grupe B. Stvar su spasili kolači koje je cijelu noć pripremao slastičar s Grobnika poznat pod nadimkom Tigar.

Živa u termometru se spustila ispod nule, pa smo nakon sat vremena druženja polako krenuli svojim kućama. Domaćini iz udruge Lisina Adventure su se potrudili da nam pomognu u organizaciji, na čemu im veliko hvala.

Hvala svima koji su sudjelovali u pohodu. Nadam se da su se svi dobro osjećali i da polako ulazimo u staro normalno gdje ćemo se moći družiti kao nekad.

Kako je protekao pohod pogledajte u velikoj fotogaleriji...

Više sa portala poduckun.net ...