[FOTO] Izvrsna posjeta i sjajan program obilježili punoljetni Liburnicon

Autor: Nikola Cvjetović 20.08.2023

Dječji program, Plažakon, Star trek boćanje, Barbarian contest, Water wars, Monty Python silly walks competition samo je dio zabavnog programa u kojem je bio uklopljen i šator s društvenim igrama čije su klupe bile konstantno popunjene.

Ika - Osamnaest svjećica na torti punoljetnog Liburnicona 'otpuhano' je sinoć brojnom posjetom i izvrsnom programom kao najvećim poklonom ekipi iz Kulturnog fronta.

Organizatori iz ove agilne opatijske udruge nisu vjerojatno niti sanjali da će od skromnih početaka u vili Antonio i prvog Abbakona, dogurati do najdugovječnijeg opatijskog festivala koji je prerastao čak i kapacitete osnovne škole gdje se dugi niz godina održavao. Svijet ispod površine kao ovogodišnja tema ispunila Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu zanimljivim programom, a sam prostor u protekla dva dana pretvorio se u dom jednom od najvećih i najdugovječnijih Fantasy & SF Festivala u Hrvatskoj.

Sjajni predavači i ove godine obilježili su onaj ozbiljni dio Liburnicona, a definitivno najviše pozornosti zasluženo je pokupio Monte Cook koji nije skrivao oduševljenje publikom, ali i gostoprimstvom. Poznati dizajner stolnih role playing igara, od čega je najpoznatiji po radu na trećoj ediciji Dangers and Dragons-a, istaknuo je kako ej publika bila bitno drugačija nego u Americi, a ono što ga je posebno iznenadilo posjeta pretežno mlađe publike, dodao je i da je zadovoljan kvalitetom pitanja koja su mu postavili u raspravama koje su obično duplo dulje trajale od samih predavanja. Monte Cook ostaje u našem kraju još tjedan dana, a organizatori su mu priredili i izlet u Kastav i Volosko koji su ga oduševili. Tom prilikom istaknuo je da su Europljani u velikoj prednosti prilikom osmišljavanja fantastičnih igara budući da imaju mjesta poput Kastva i unutrašnjosti Istre, dok u Americi takvi gradići stariji od dvjestotinjak godina ne postoje.

Marko Vasić, Kristijan Petrović, Davor Horvatić, Vanesa Ujčić, Mladen Garašić, Velimir Vrzić samo su neki od predavača koji su sudjelovali na ovogodišnjem Liburniconu i svi su pohvalili publiku koja im je u velikom broju pohodila predavanja. Poseban značaj ima i vanjski program po čemu je Liburnicon i prepoznatljiv.

Dječji program, Plažakon, Star trek boćanje, Barbarian contest, Water wars, Monty Python silly walks competition samo je dio zabavnog programa u kojem je bio uklopljen i šator s društvenim igrama čije su klupe bile konstantno popunjene. Vrhunac sinoćnje večeri bilo je proglašenje najuspješnijih Cosplayera koji su ove godine pohodili Liburnicon u velikom broju, a da sve ne prođe u tišini pobrinula se je ekipa iz River Sharksa te Ortegasa koji su rasplesali publiku u dvorištu fakulteta.

- Jako smo zadovoljni kako je proteklo slavljeničko izdanje Liburnicona. Sve je prošlo kako smo i zamislili, a ono što je premašilo naša očekivanja je publika koja je u velikom broju podržala festival. Hvala predavačima, gostima, pokroviteljima i sponzorima, kao i svim drugima koji su nam pomogli, poručili su organizatori iz udruge Kulturni front.

Izvrsna posjeta i sjajan program obilježili punoljetni Liburnicon

Više sa portala poduckun.net ...