[FOTO] Kupalište hotela Belvedere konačno se minimalno uređuje, ali ružna turistička slika hotela i dalje ostaje

Autor: Nikola Cvjetović 19.05.2024

Grad Opatija odlučio je ovaj dio obalnog pojasa sanirati, odnosno betonirati površine koje su pretrpjele štetu nastalu za zadnjih nevremena.

Opatija - Kupalište hotela Belvedere u kojeg nije bilo ulagano već zasigurno dva desetljeća, a koje je stradalo za velikih juga proteklih godina, konačno će biti bar minimalno uređeno za sezonu kupanja.

Grad Opatija odlučio je ovaj dio obalnog pojasa sanirati, odnosno betonirati površine koje su pretrpjele štetu nastalu za zadnjih nevremena.

Kupalište Belvedere proteklih godina predstavljalo je ruglo i turističku sramotu grada pa je ovakvo, iako minimalno ulaganje, u javnosti pozitivno odjeknulo. Riječ je o kupalištu na kojem se, od kad je hotel zatvoren, okuplja isključivo domicilno stanovništvo s područja Belvedera i naselja Kosovo te dijela Pobri.

Ovakve intervencije Grada Opatije ipak neće zasjeniti sliku u pozadini navedenog kupališta, onu zatvorenog hotela Belvedere koji već godinama propada, a sve češće predstavlja i veliku opasnost za prolaznike koji se nađu u tom dijelu lungomara. Trule ograde, potrgane tende, razbijeni betonski blokovi na zgradi, samo su dio ove tužne turističke priče u kojoj se nažalost, bar za sada, ne nazire svjetlo na kraju tunela.

U našoj fotogaleriji pogledajte kako teče obnova kupališta.

Više sa portala poduckun.net ...