[FOTO] Nakon Opatije, Dan narcisa obilježen u Matuljima

Autor: Nikola Cvjetović 25.03.2023

Cvjetovi narcisa donacija su domaćinstava s područja Liburnije.

Matulji - Nakon jučerašnje akcije na opatijskom mrkatu, članovi Gradskog društva Crvenog križa Opatija obilježili su Dana narcisa u centru Matulja.

Cilj ove akcije je prezentacija javnozdravstvene kampanje za podizanje društvene svijesti o važnosti preventivnih pregleda dojki u svrhu ranog otkrivanja raka dojke.

Narcise su simbol proljeća, života i nade te su simbol dana koji je namijenjen jačanju svijesti o prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke te podrške svim onim ženama koje su od istoga oboljele. Obilježavanjem Dana narcisa potičemo na razmišljanje i aktivniju brigu o vlastitom zdravlju u svezi samopregleda i preventivnih mamografskih pregleda. Rak dojke je najčešća maligna bolest u ženskoj populaciji. Bilo tko može oboljeti od raka dojke, no najčešće su zahvaćene žene u dobi iznad 50 godina. Ipak, može se javiti i kod mlađih žena, a isto tako i kod muškaraca.

Od 2017. godine glavni promotori akcije u našem kraju su članice Kluba „Novi život“ Gradskog društva Crvenog križa Opatija, žene liječene od raka dojke s područja Liburnije, a cvjetovi narcisa donacija su domaćinstava s područja Liburnije.

U Matuljima održano natjecanje u pripremi pinci i picanje jaj

Više sa portala poduckun.net ...