[FOTO] Nastavljaju se radovi u Dragi, na ovogodišnjem sajmu ArhiBau predstavljen projekt produljenja obalne šetnice prema Lovranu

Autor: Marina Pauletić 02.11.2022

Na ovogodišnjem su ArhiBau, sajmu Kulture građenja i održivog razvoja, prezentirana dva projekta bitna za draški kraj – spoj na buduću autocestu kod tunela te produljenje obalne šetnice.

Mošćenička Draga - Završetkom ljetne te ujedno i turističke sezone, ponovno se intenziviraju radovi u općini Mošćenička Draga.

Skica produljenja obalne šetnice prema Lovranu

- Propisani su ugovori iz projekta „Povežimo se baštinom - Urbana aglomeracija“ za izgradnju tri tematska dječja igrališta u Mošćenicama, Brseču i Trebišću, a radovi kreću uskoro. Također je krenulo redovito asfaltiranje određenih dionica nerazvrstanih cesta te su neki već iskoristili usluge izvođača za asfaltiranje privatnih ulaza i prilaznih cesta. Takva se vrsta radova plaća o osobnom trošku, a u slučaju da i sami imate prilaz koji želite asfaltirati možete se obratiti izvođaču radova. Općina pokriva isključivo dionice koje su unaprijed definirane na osnovu predanih zahtjeva, a navedeni će se radovi nastaviti i iduće godine, istaknuo je draški načelnik Riccardo Staraj.

Obavljaju se i radovi na sanaciji ceste, rubnjaka i zaštitnih barijera u cilju sigurnosti prometa na području Sv. Jelene.

- Investitor zadužen za izvođenje radova je ŽUC, dok vrijednost investicije iznosi otprilike 600,000 kuna“, kazao je načelnik općine Mošćenička Draga, Riccardo Staraj. Nastavlja se sanacija potoka u Sv. Ivanu te proširenje mostića na šetalištu. „Vrijednost je te investicije oko 200,000 kuna, a investitor su Hrvatske vode. Osim toga, uskoro kreću radovi za cestu Sv. Ivan, koje će Hrvatske ceste financirati s 5,5 milijuna kuna, napomenuo je Staraj.

Na ArhiBau predstavljeno su neka prometna rješenja za spoj Drage s autocestom

Na ovogodišnjem su ArhiBau, sajmu Kulture građenja i održivog razvoja, prezentirana dva projekta bitna za draški kraj – spoj na buduću autocestu kod tunela te produljenje obalne šetnice koja bi se realizirala u suradnji s općinom Lovran. Uskoro će biti objavljen Natječaj za reciklažno dvorište u Kraju, dok će nakon Nove godine biti objavljen natječaj za proširenje groblja u Brseču.

Nastavljaju se radovi u Dragi, na ovogodišnjem sajmu ArhiBau predstavljen projekt produljenja obalne šetnice prema Lovranu

Više sa portala poduckun.net ...