[FOTO] Održan pohod po Opatijskoj planinarskoj obilaznici povodom 150 godina Hrvatskog planinarskog saveza

Autor: Nikola Cvjetović 28.03.2024

Opatijska planinarska obilaznica (OPO) je planinarska trasa kružnog oblika, koja počinje i završava u Opatiji.

Opatija - Planinarsko društvo „Opatija“ proteklog je vikenda organiziralo pohod po Opatijskoj planinarskoj obilaznici koji je uvršten i među 150 izleta za 150 godina Hrvatskog planinarskog saveza. Također, ovim je pohodom prigodno proslavljena 10. obljetnica otvaranja Opatijske planinarske obilaznice.

50-ak sudionika okupilo se ispred Planinarskoga doma Poklon gdje ih je dočekao i snijeg! Planinari su se potom rasporedili u tri skupine te su svi zajedno krenuli putem Crkvenog vrha. Dio planinara se potom vratio kružnim putem, dok su ostali sudionici nastavili do Orlovih stijena, a veća skupina odvažila se i na uspon najuzbudljivijom dionicom Opatijske planinarske obilaznice do Brložnika.

Podsjećamo, Opatijska planinarska obilaznica (OPO) je planinarska trasa kružnog oblika, koja počinje i završava u Opatiji. Većim dijelom prolazi kroz područje Parka prirode Učka, ima petnaest kontrolnih točaka i obuhvaća deset vrhova u masivu Učke i Ćićarije. Trasa je označena standardnim planinarskim markacijama i može se prelaziti tijekom cijele godine. Na svim kontrolnim točkama postavljeni su metalni žigovi, kojima se u Vodiču i dnevniku OPO ovjerava obilazak kontrolne točke.

Dnevnici OPO-a mogu se nabaviti osobno svake srijede u društvenim prostorijama PD-a „Opatija“ (Maršala Tita 42, Opatija) od 19:00 do 20:00 sati i u planinarskom domu Poklon vikendom i praznicima, a mogu se naručiti i putem maila pdopatija1950@gmail.com.

Fotografije: Paulo Škaron

Održan pohod po Opatijskoj planinarskoj obilaznici

Više sa portala poduckun.net ...