[FOTO] Održani Dani Rupe – Druženje, zabava i sportski susreti uz neizostavnog vola na ražnju

Autor: Marina Pauletić 10.07.2024

Dobar odaziv posjetitelja i popijenih 1500 litara 'bire' u dva dana dokaz je da je fešta bila vrlo dobra.

Rupa – Proteklog su vikenda u Rupi održani Dani Rupe koji su ove godine obilježili 49. obljetnicu od održavanja prve fešte u njihovom kraju. Nakon osmogodišnje pauze manifestacija je s ponovnim održavanjem započela 2023. Ovogodišnji je program započeo u subotu malonogometnim turnirom na kojemu je pobjedu odnijela ekipa iz Bregi, a večernja se zabava – i slavlje – nastavila uz nastup Dellboys banda. Osim toga, već se tada počeo peći vol koji je bio spreman za degustaciju idući dan oko podna te se tradicionalno priprema na ovoj manifestaciji. Da je bio ukusan svjedoči i činjenica kako je 'nestao' u tek nekoliko sati. Od njega je ostala samo – glava.

Osim što se jeo vol, brojni su posjetitelji već od jutra mogli sudjelovati u turniru u briškuli i trešeti i kuhanju kotlića, a u popodnevnim su ih satima zabavljali učenici škole harmonike Nike Polesa. Večer je zaključena nastupom Klape Kastav, a što se tiče pršuta kojega je bilo moguće osvojiti ako pogodite na kojoj je visini obješen, izvjesni Robert iz Rupe pogodio je i osvojio pa pršut nije dugo putovao do svog novog doma.

Dobar odaziv posjetitelja i popijenih 1500 litara 'bire' u dva dana dokaz je da je fešta bila vrlo dobra. Također, iz priloženog se vidi kako interes za lokalne fešte još uvijek postoji, potrebno je samo malo dobre volje kako bi se one i ostvarile.

Dane Rupe organizirale su mlade snage MO Rupa u suradnji s restoranom CarpeDiem te uz pokroviteljstvo Općine Matulji. Organizatori se zahvaljuju svim ostalim sponzorima te pozivaju na jubilarnu 50. godišnjicu fešte iduće godine!

Održani Dani Rupe – Druženje, zabava i sportski susreti uz neizostavnog vola na ražnju

Više sa portala poduckun.net ...