[FOTO] Predivan dan okupan suncem izmamio šetače na liburnijske šetnice

Autor: Marina Pauletić 14.01.2023

Kako donosi DHMZ, već će u nedjelju na područje sjevernog Jadrana postupno stići jače naoblačenje s kišom i mogućom grmljavinom.

Opatija – Sunčano i iznimno toplo vrijeme izmamilo je brojne stanovnike Kvarnera na brojne šetnice duž Liburnije i okolice. Divan dan kojeg trenutno slobodno možemo nazvati jesenskim umjesto zimskim gotovo pa nije zahtijevao jakne, dok su sunčane naočale bile nezaobilazni dio outfita. Ipak, stiže nam promjena vremena te se čini kao da bi zima ovoga puta zaista mogla pokucati na naša vrata.

Kako donosi DHMZ, već će u nedjelju na područje sjevernog Jadrana postupno stići jače naoblačenje s kišom i mogućom grmljavinom. Temperature će pasti pa se u noći na ponedjeljak i ujutro može očekivati i snijeg u Gorskom kotaru, nakon čega slijedi i kratkotrajno razvedravanje. U utorak u noći na Jadranu se očekuje ponovno naoblačenje i kiša, a zapuhat će i jako jugo. DHMZ najavljuje izrazito obilne oborine koje će do kraja radnog tjedna lokalno pasti na Jadranu, dok će u gorju pasti i više od 50 cm novog snijega, pa se zbog svega upozorava i na poteškoće u prometu, posebice pomorskom.

Također moguće je da će zbog visokih valova i premještanja centara sniženog tlaka zraka, pojedine rive biti poplavljene. Od srijede na Jadranu raste vjerojatnost za buru, a time i za dodatno snižavanje temperature zraka.

Iskoristite stoga ove neuobičajeno ugodne zrake sunca za siječanj, a kako se danas „guštalo“ uz more provjerite u našoj foto galeriji.

Predivan dan kao stvoren za guštanje na otvorenom

Više sa portala poduckun.net ...