[FOTO] Predstavljen projekt „Škola kao „gnijezdo“ darovitosti – poticajno okruženje za dobrobit sve djece“

Autor: Marina Pauletić 06.05.2023

Nakon predstavljanja, održana je radionica za djecu s ciljem poticanja darovitosti.

Brešca - Centar za poticanje darovitosti Rijeka u suradnji s osnovnom školom „Drago Gervais“ Brešca i osnovnom školom Ivana Gorana Kovačića Vrbovsko danas je u Brešcima predstavio projekt „Škola kao „gnijezdo“ darovitosti - poticajno okruženje za dobrobit sve djece.

Nakon predstavljanja, održana je radionica za djecu s ciljem poticanja darovitosti pod vodstvom predavačice Antonie Ćurić , mag. prim. educ. te edukacija za odgojno-obrazovne djelatnike naziva „Kreativnost i kreativne tehnike“ pod vodstvom predavačice doc. dr. sc. Danijele Blanuše Trošelj. Brešca su tako posjetili učenici i odgojno-obrazovni djelatnici iz Vrbovskog.

Opći cilj projekta „Škola kao „gnijezdo“ darovitosti - poticajno okruženje za dobrobit sve djece” je povećati mogućnosti djeci i mladima da u okviru redovnog odgojno-obrazovnog sustava, ali i izvan njega steknu znanje, vještine i usvoje primjerena stajališta te poboljšaju kvalitetu života, a u skladu sa svojim interesima i sposobnostima. Projektom se žele smanjiti nejednakosti među djecom te svoj djeci omogućiti adekvatna razina i prilagođenost obrazovanja. Projekt se bazira na Schoolwide Enrichment modelu (Modelu školskog obogaćivanja), autora J. Renzullija, jednog od najutjecajnijih autora u području darovitosti.

Tijekom projekta odgojno-obrazovni djelatnici osnovnih škola „Drago Gervais“ Brešca i Ivana Gorana Kovačića Vrbovsko bili su uključeni u ciklus edukacija koje održavaju stručnjaci Centra za poticanje darovitosti Rijeka te vanjska suradnica sa Sveučilišta Connecticut (SAD), koordinatorica Schoolwide Enrichment Model Outreach u Renzulli centru za kreativnost, obrazovanje darovitih i razvoj talenata.

U osnovnoj škole Drage Gervaisa Brešca predstavljen projekt 'Škola kao "gnijezdo" darovitosti - poticajno okruženje za dobrobit sve djece'

Više sa portala poduckun.net ...