[FOTO] Prigodnim programom na Mrkatu započelo obilježavanje Dana Europe

Autor: Nikola Cvjetović 09.05.2022

Proslava Dana Europe nastavlja se u popodnevnim satima kada će Udruga Žmergo u suradnji s partnerima održati brojne aktivnosti u dvorištu Vile Antonio od 16 do 23 sata.

Opatija - Danas se obilježava Dan Europe i još jedna obljetnica povijesne Schumanove deklaracije i ideje o novom obliku političke suradnje u Europi. Ova je godina Europska godina mladih u kojoj se želi upozoriti na njihovu važnu ulogu u izgradnji bolje, zelenije, uključivije i digitalnije budućnosti. Članovi Društva „Naša djeca“ Opatija s vijećnicima XIII. saziva Dječjeg gradskog vijeća organizirali su u prijepodnevnim satima prigodno druženje ispred opatijske tržnice uz niz edukativnih i zabavnih aktivnosti kojima se pridružila i zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić.

Održane su interaktivne radionice za djecu i odrasle, provedene ankete vezane za EU, a građani su se uključili u slaganje puzzli te bojanje karte Europe.

Proslava Dana Europe nastavlja se u popodnevnim satima kada će Udruga Žmergo kroz Žmergov lokalni info-centar za mlade Žlica i u suradnji s GD Crvenog križa održati radionice fotografije i održivog kuhanja, diskusije, izložbu, pub kviz i karaoke pod nazivom "Fermaj i feštaj" u dvorištu Vile Antonio od 16 do 23 sata.

U Opatiji obilježen Dan Europe

Više sa portala poduckun.net ...