[FOTO] Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Opatija osvojili prvo mjesto u profesionalnoj kategoriji

Autor: Nikola Cvjetović 03.10.2023

Ovo se natjecanje svake godine održava u drugom gradu, a u Crikvenicu je stiglo na njihov visoki jubilej – DVD Crikvenica, naime, ove godine obilježava 110 godina postojanja.

Opatija - DVD Crikvenica prošlog vikenda bio je domaćinom Županijskog vatrogasnog natjecanja za odrasle, na kojem je snage odmjerilo ukupno 27 ekipa dobrovoljnih vatrogasnih društava i profesionalnih postrojbi. Organizator natjecanja bila je Vatrogasna zajednica Primorsko-goranske županije, a natjecalo se u pet kategorija: dvije muške kategorije dobrovoljnih društava (jedna bez i jedna s dodatnim "starosnim" bodovima), dvije ženske kategorije DVD-a, te jedna kategorija profesionalnih postrojbi (bez dodatnih bodova za dob natjecatelja). Natjecatelji su izvodili vježbu s motornom vatrogasnom štrcaljkom (bez vode) te štafetnu utrku na 400 metara s preprekama: gredom i tarabom za muškarce, odnosno dvije grede za žene.

Pehare i priznanja najboljima dodijelili su zapovjednik VZ PGŽ-a Mladen Šćulac, predsjednik DVD-a Crikvenica Teo Malovoz, zamjenica gradonačelnika Crikvenice Ivona Matošić Gašparović, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Crikvenica Robert Hrelja i predsjednik VZ PGŽ-a Slavko Gauš.

U kategoriji profesionalnih vatrogasnih postrojbi pobjednički pehar pripao je Javnoj vatrogasnoj postrojbi Opatija, koja je bila bolja od natjecatelja iz JVP-a Delnice. Za Opatijce su nastupili: Marin Strižić, Denis Rački, Roko Kršul, Lorena Laslavić, Bono Ružić, Nikola Mijatović, Dean Mohorovičić, Sandi Surina, Mateo Mrzlić i Tonči Šorić (rezerva).

U kategoriji DVD-a, u ženskoj "B" konkurenciji (s dodatnim bodovima za dob) slavile su pripadnice DVD-a Škrljevo, ispred DVD-a Kraljevica na drugom, odnosno DVD-a Delnice na trećem mjestu, dok su u ženskoj "A" skupini (bez dodatnih bodova za dob) najbolje bile vatrogaskinje DVD-a Sušak, dok je drugo mjesto pripalo DVD-u Klana, a treće DVD-a Stara Sušica.

U muškoj "B" konkurenciji najbolji su bili pripadnici DVD-a Kraljevica, dok je DVD Sušak bio na drugom mjestu, a DVD Crikvenica na trećem. U muškoj "A" konkurenciji slavili su DVD Sušak na prvom mjestu, DVD Zlobin na drugom i DVD Lokve na trećem mjestu.

Inače, ovo se natjecanje svake godine održava u drugom gradu, a u Crikvenicu je stiglo na njihov visoki jubilej – DVD Crikvenica, naime, ove godine obilježava 110 godina postojanja.

Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Opatija osvojili prvo mjesto u profesionalnoj kategoriji

Više sa portala poduckun.net ...