[FOTO] Priredbom 'Tvoja pjesma - to si ti' obilježen Dan škole u Osnovnoj školi 'Drago Gervais' Brešca

Autor: Nikola Cvjetović 27.04.2023

Priredba se održala povodom Dana škole (18. travnja), koji se veže uz rođendan pjesnika čije ime škola nosi.

Brešca - Zbor, čakavčići, plesači, polaznici dramsko-recitatorskih skupina razredne i predmetne nastave, učenici PO Rupa-Lipa te polaznici Likovne grupe mjesecima su marljivo vježbali i kreativno stvarali kako bi prošli ponedjeljak, objedinili svoj rad i pretočili ga u priredbu „Tvoja pjesma - to si ti!“.

Priredba se održala povodom Dana škole (18. travnja), koji se veže uz rođendan pjesnika čije ime škola nosi.

Cijela predstava započinje prijedlogom učenika da nastupe na školskoj priredbi, za što im treba neka dobra pjesma. No, ne bilo kakva pjesma – to mora biti pjesma koja pokreće, koja briše svađe, stvara prijateljstva, spaja različitosti – pjesma za svu djecu svijeta! Učenici sebi, ali i publici postavljaju pitanje gdje pronaći takvu pjesmu i zaključuju: kao i svaku stvar koja vrijedi, i dobru pjesmu treba tražiti! Kreću u potragu, no, nisu sigurni jesu li pronašli ono što su tražili sve do samog kraja kada uz podršku ljudi koji ih okružuju shvate da „svatko od nas svoju pjesmu ima i ne postoji jedna koja odgovara svima“.

Plesom, pjesmom, glumom i recitacijama učenici su mnogobrojnoj publici prenijeli važne poruke o spoznavanju vlastitog identiteta, prihvaćanju različitosti, ustrajnosti na putu do svog cilja te suočavanju s preprekama. Poručili su svima da ostanu vjerni sebi kroz završnu misao: Svoju pjesmu s ponosom pjevaj jer sad znamo svi: tvoja pjesma – to si ti! Na kraju priredbe prisutnima se obratila ravnateljica Dijana Valentin, koja se zahvalila svima koji zajedno „stvaraju pjesmu“ naše škole - učenicima, djelatnicima, roditeljima te suradnicima i nadležnim institucijama. Dan škole učenicima i djelatnicima čestitao je i Vedran Kinkela, načelnik Općine Matulji.

Tvoja pjesma - to si ti: Učenici Osnovne škole Drage Gervaisa iz Brešce oduševili sjajnom predstavom

Više sa portala poduckun.net ...