[FOTO/VIDEO] Proglašenjem najboljih okončan 15. festival kamelija: Mirjana Mendrila i Mira Shalabi uzgojile najljepše kamelije

Autor: Kristina Tubić 02.04.2023

Nekoliko fotografija s proglašenja pogledajte u nastavku...

Opatija - Festival kamelija završio je proglašenjem pobjednika i dodjelom nagrada za najljepše kamelije i likovne radove, uz prigodni program pod vodstvom Dražena Turine Šajete te u prisustvu zamjenice gradonačelnika Kristine Đukić. Stručni žiri u sastavu Hermina Brajković, Darija Žmak Kunić i Ana Puž Kukuljan odabrao je najljepše kamelije u kategoriji cvijeta i grma.

U kategoriji cvijeta prvo mjesto osvojila je Mirjana Mendrila iz Rubeša, drugo mjesto Antonija Cvetković iz Opatije, a treće Čedna Hotzi Raffanelli iz Opatije. U kategoriji grma prvo mjesto osvojila je Mira Shalabi iz Opatije, drugo mjesto Nikola Turina iz Opatije, a treće Mirjana Mendrila iz Rubeši. Nagrađeni su i likovni radovi opatijskih osnovnoškolaca. U kategoriji od prvog do četvrtog razreda prvo mjesto je osvojio Marc Brade iz 2. razreda PŠ Ičići - mentorica Marina Mavrinac Matulja, drugo mjesto Leona Galešev iz 4.c mentorica - Tatjana Bonazza Čekada, a treće Emili Kik iz 2. razreda PŠ Veprinac - mentorica Ljiljana Božićević.

U kategoriji od petog do osmog razreda prvo mjesto osvojio je Ante Fantov iz 5. b. – mentorica Vanja Kusturin Zukić, drugo mjesto Lana Popadić iz 7.a – mentorica Suzana Ravaršen i treće mjesto Karla Gašparuš iz 7.a mentorica Suzana Ravaršen. Publika je birala najljepši „živi cvijet“ izložen na Izložbi kamelija, a najviše glasova dobio je cvijet Mojce Brubnjak, drugo je mjesto pripalo Mariji Popović, a treće mjesto prvonagrađenoj Mojci Brubnjak.

U programu su nastupili zbor Osnovne škole „R. K. Jeretov“ i Laura Ferlan iz Glazbene škole Lovran na harmonici, a članica Udruge ljubitelja kamelija i Društva hrvatskih književnika Rijeka Ivana Klovar čitala je stihove. Publika je imala priliku vidjeti i dame iz projekta Dolce Époque koje promoviraju kulturno-turističku povijest Opatije.

VIDEO

Održan Dječji cvjetni korzo i proglašenje pobjednika 15. Festivala kamelija u Opatiji

Više sa portala poduckun.net ...