[FOTO] Radionicom izrade pašte i umaka otvoren proljetni ciklus kuharskih radionica „Zdravlje na tanjuru“

Autor: Marina Pauletić 29.05.2024

Radionice su besplatne , provode se uz sufinanciranje Grada Opatije, a u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Opatija te u suradnji s Kreativnom industrijom.

Opatija – Jučer je u Društvenom domu Janko Gržinić u Veprincu započeo ciklus kuharskih radionica iz projekta „Zdravlje na tanjuru“. Prva je radionica bila namijenjena izradi domaće tjestenine i umaka, a sudionici su naučili kako oblikovati tagliatelle, farfalle te pljukance i šurlice.

Idućega utorka, 4. lipnja na programu je kuhinja za velike i male u kojoj će djeca kuhati sa svojim roditeljima pomagačima. Radionica će se održati u Amerikanskim vrtovima. Posljednja radionica, koja će se također održati u Amerikanskim vrtovima, održat će se u subotu, 15. lipnja na temu „sirovo i zdravo“, a polaznici će pripremati tartarski biftek.

- Radionice su besplatne , provode se uz sufinanciranje Grada Opatije, a u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Opatija te u suradnji s Kreativnom industrijom. Zbog ograničenog broja polaznika po radionici mole se zainteresirani za prijavu na mail: kreativna.industrija.hr@gmail.com, a sve informacije mogu se dobiti na 0912406169. Polaznici će kuhati u parovima pa se unaprijed mogu prijaviti kao tim ili će se ovisno o samostalnim prijavama naknadno napraviti kuharske parove. Kuhanje je umjetnost za koju je potrebna ideja i mašta ali i ponešto znanja , a najvažniji začin svakog jela je radost s kojom ga pripremamo. Zato ako imate bar neke od ovih elemenata prijavite se i uživajte u vlastitim gastronomskim kreacijama, poručuju organizatori iz Gradskog društva Crvenog križa Opatija.

Kako je bilo na prvoj radionici pogledajte u našoj foto galeriji.

Radionicom izrade pašte i umaka otvoren proljetni ciklus kuharskih radionica 'Zdravlje na tanjuru'

Više sa portala poduckun.net ...