[FOTO] Šetalište Carmen Sylva stiglo na red - "oblači novo ruho"

Autor: Nikola Cvjetović 29.02.2024

U šetalište i okolicu se ulaže 70.000 eura.

Opatija -Šumsko šetalište Carmen Sylva stiglo je na red. Taj turistički "dragulj" Opatije koji je premalo valoriziran s obzirom na povijesni značaj, konačno će osvanuti u "novom ruhu". Već nekoliko dana odvijaju se intenzivni radovi na čišćenju površine puta te se ista dosipava kamenčićima. Iz Grada Opatije poručuju kako to nisu jedini radovi koji će se izvoditi ovog proljeća, a ukupna vrijednost svih radova koji će se izvesti iznosi 70.000 eura s PDV-om.

- Izvode se radovi na uređenju Šetališta Carmen Sylve: izvedba stubišta na dionici od ulice Put za Plahuti (uz izvor Vrutki) do Šetališta Carmen Sylva; uređenje šetnice (sanitarna sječa, uređenje hodne površine, dohrana rizle) na dionici od ulice Šetalište Carmen Sylve do Vele Fortice na Pobrima, kao i spoj između Ulice Ivana Brozine Slovana do Šetališta Carmen Sylva;
uređenje šetnice na dionici od ulice Put za Volosko do ulice Put Dukino (sanitarna sječa, uređenje hodne površine – betoniranje šetnice, postava pješačke ograde, izvedba elektroinstalacija i postavljanje javne rasvjete). Ovo posljednje (od ulice Put za Volosko do ulice Put Dukino) na inicijativu MO Pobri, poručili su iz Grada Opatije.

Više sa portala poduckun.net ...