[FOTO] Stotine priča, novih domova i neprocjenjivog iskustva – Dogma nekretnine 25 godina postojanja!

Autor: Marina Pauletić 30.01.2024

Ova godina bit će u znaku velikog i vrijednog jubileja, koji smo osim zabavom i lijepim uspomenama, oplemenili i donatorskom večeri – za Udrugu„Srce za nju“ koja pomaže oboljelim ženama prikupljeno je 2.370,00 eura!

Rijeka - Tisuće novih domova, stotine luskuznih nekretnina, apartmana, kuća za odmor, zemljišta i kuća diljem Lijepe naše – i isto tako tisuće priča. Sve je to agencija Dogma nekretnine koja ove godine slavi punih 25 godina postojanja! Hotel Bonavia Dogma timu i ove je godine poslužio kao idealan spoj poslovnog i zabavnog dijela. Dogma je krenula sa radom 1999.godine i došla do vodeće agencije za nekretnine u Hrvatskoj. Danas je Dogma osim na Kvarneru prisutna i u Istri, Zagrebu, Varaždinu i Dalmaciji te broji 14 poslovnica.

Najbolji agenti i najbolja poslovnica

Svake godine, pa tako i ove nagradili smo one najbolje – agente godine, majstore svog zanata, koji ne poznaju radno vrijeme, niti teškoće, koji rješavaju probleme i ostaju u sjećanju mnogima za koje su pronašli njihov idealan dom. Ove godine nagrađeno je čak šest agenata godine, u različitim kategorijama. Ponosi smo što se Ružica Jurišić i Roberto Bruno Rešetar mogu pohvaliti nagradom u kategoriji prihoda, dok su Nenad Jurković i Aurelija Šemiga imali najviše prodaja. Sretni smo što je u kategorije najvrjedniji agent priznanje ponijela Lorena Kogej, dok je Leon Lužija Andrijašević naša mlada nada, najupješniji novi agent. Najuspješnija poslovnica agencije je Dogma Labin. Djelatnicima poslovnice u Labinu uručeno je Smart vozilo kao nagrada na iznimne rezultate i dodatni poticaj.

Tradicionalna godišnja Dogmina večer, godišnji sastanak, uz dobru glazbu, zabavu, razmjenu iskustava i dodijeljenje nagrade, pokazuju kako je sinergija, dobar odnos s kupcima, prodavateljima, kolegama i poslovnim partnerima ključan faktor dobrog poslovanja.

Dogma i Udruga „Srce za nju“

Ove godine, kako i priliči velikoj obljetnici, zabava je bila obilježena donatorskim karakterom. Naime, putem donacijske nagradne tombole prikupljena su sredstva za Udrugu „Srce za nju“koja pomaže ženama oboljelima od kroničnih, životno ugrožavajućih bolesti. Na taj način Dogma je označila početak slavljeničke godine, na najbolji i najljepši mogući način - dajući podršku ženama kojima je ona itekako dobrodošla i potrebna.

Ta lijepa gesta ne bi bila moguća bez nagrada naših dragih suradnika i donatora kojima ovim putem od srca zahvaljujemo: Mala Galerija Bruketa, Hotel Bonavia, Hilton Rijeka Costabella Beach Resort and Spa, VBZ knjižara, Tiskara Igmar, Media centar, SalsaNYRijeka, Restoran Ferali, Bistro Mornar, Buffet Cocco, Oštarija Štacion, Hervis, Foto Kurti, Muški frizer Vinko Brajković, Frizerski salon Capilli Labin, Rijeka Sport, Ljekarne Prima Pharme Fiorello i našem Ivanu Ljubičiću koji je donirao glavnu nagradu – teniski reketom s potpisom!

Kvaliteta i za narednih 25 godina

Za početak naše slavljeničke godine ponovno s ponosom ističemo kako nam je kvaliteta rada na prvom mjestu, kao i zadovoljstvo kupaca i prodavatelja. Temelj našeg poslovanja su iskustvo i stručan tim bez kojeg ovakav uspjeh ne bi bio moguć. Priča koja je prije 25 godina počela u dnevnom boravku, nastavila se uz bure, oluje, nestabilno tržište, svjetsku financijsku krizu i čitav niz otežavajućih faktora. Sve to nas je učinilo jačima, pametnijima, iskusnijima i vjerujemo - boljima.

Branko Papeš otkrio nam je i s kakvim razmišljanjima ulazi u 2024. godinu i trenutno stanje tržišta nekretnina

'U Novu godinu Dogma ulazi hrabro, ambiciozno i s velikim očekivanjima. Navedeno se primarno bazira na dosadašnjem radu, ulaganjima u sustav, edukaciju, kolege i Dogminoj poziciji na tržištu kao lidera u prometu nekretninama u RH. U ovoj godini očekujemo dodatni rast poslovanja, povećanje broja poslovnica, povećanje broja agenata, dodatno pozicioniranje i jačanja prisustva Dogme na području čitave RH.

Obzirom na uvođenja eura kao službene valute, ulazak u Schengen zonu u 2023. godini se očekivalo da će se navedeno odraziti na tržište nekretnina na način povećanja kupoprodaja nekretnina od stranih klijenata pogotovo u njima interesantnim lokacijama. Navedeno se nije dogodilo, upravo suprotno, došlo je do usporavanja tržišta što je bilo vidljivo već krajem 2022. godine. Ipak ukoliko se uspoređujemo sa tržištima EU gdje je došlo do pada prodaje 50 ili više % domaće usporavanje od cca 20% u 2023. godini je izvrsno.

Unatoč navedenom usporavanju tržišta još uvijek ne svjedočimo padu cijena nekretnina. U ovoj godini očekujemo stabilizaciju cijena nekretnina i eventualno korekciju od 5-10%, ali ne kod svih nekretnina i ne na svim lokacijama. Kada pričamo o prodaji i korekciji cijena nekretnina tržište nekretnina će podijeliti na dva dijela i to primarno vezano za lokaciju nekretnine, kvalitetu gradnje i uređenja nekretnine. Vlasnici nekretnine zainteresirani za prodaju svojih nekretnina na ne toliko atraktivnim lokacijama i nekretnine u koje se nije godinama ulagalo morati će cijenu prilagoditi potražnji i korigirati cijenu svojih nekretnina ukoliko će htjeti prodati iste. Dok će kvalitetne nekretnine na atraktivnim lokacijama zadržati vrijednost i kod istih neće doći do pada cijene. Scenarij iz 2008. godine nije realno očekivati, gospodarska situacija u RH je bitno bolja i stabilnija, želim istaknuti da je tržište nekretnina u RH trenutačno u najboljoj poziciju u usporedbi s ostatkom regije, a ulaganje u nekretnine je i dalje vrlo isplativo i sigurno.'

Ponosni smo što smo obiteljima, investitorima, parovima, umirovljenicima, studentima, svima onima koji su tražili svoja četiri zida, pomogli u ispunjenju njihovih ciljeva te im se ovim putem zahvaljujemo na ukazanom povjerenju. Ponosni smo na sve svoje vrline i mane, ali i na stotine ispričanih priča. Sretni smo što nam cijela 2024.godina biti u znaku naše 25.obljetnice, i vjerujemo da ćemo stvoriti i neke nove priče i za narednih 25 godina!

Od srca Vam hvala na povjerenju, i što smo i dalje Vaš prvi izbor!

Stotine priča, novih domova i neprocjenjivog iskustva – Dogma nekretnine 25 godina postojanja!

Više sa portala poduckun.net ...