[FOTO] U matuljskoj akciji dobrovoljnog darivanja prikupljeno gotovo 70 doza krvi

Autor: Nikola Cvjetović 24.03.2023

Lukač Josip, Pehar Kristijan, Zrinščak Melany i supružnici Stojaković Renato i Stojaković Novak Ana darivali su krv po prvi puta....

Matulji - U Školskoj sportskoj dvorani Matulji prekjučer je održana je vrlo uspješna akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Akciji je pristupilo čak 83 darivatelja, a temeljem medicinskih indikacija krv je uspješno darivalo njih 67. I ovom prigodom među darivateljima čija je svaka doza krvi neprocjenjive vrijednosti bilo je onih koji su krv darovali prvi put, a to si Lukač Josip, Pehar Kristijan, Zrinščak Melany i supružnici Stojaković Renato, Stojaković Novak Ana.

Zahvalnice za višestruko darivanu krv dobili su: Eduard Baćić (20), Grbac Marija (20), Grgurić Vedran (20) te Slavić Janko (20). Iz Kluba "100 kapi" darivatelja koji su krv dali 100 i više puta do sad odazvali su se Dukić Ratko (130), Iskra Zvonimir (130) i Vlakančić Mile (115).

Akcija je održana uz stručnu podršku terenske jedinici Zavoda za transfuzijsku medicinu KBC Rijeka i uz logističku podršku djelatnika ŠSD Matulji. Obrok zahvale našim darivateljima darovali smo u oštariji Štacion. U pripremi i provedbi akcije svoj su doprinos i ovom prigodom dali naši volonteri Vesna Matetić, Verica Jelušić, Irena Afrić, Neda Širola i Mile Jelača. Veliko hvala svim darivateljima i sudionicima, istaknula je Đana Pahor, ravnateljica GDCK Opatija.

U matuljskoj akciji dobrovoljnog darivanja prikupljeno gotovo 70 doza krvi

Više sa portala poduckun.net ...