[FOTO] U matuljskom vrtiću održana vježba evakuacije, preventivne akcije nastavljaju se diljem Liburnije

Autor: Nikola Cvjetović 09.03.2023

Uz korisnu vježbu mališani su imali prilike upoznati se s radom vatrogasaca i uvijek atraktivnim vozilom prepunim opreme.

Matulji/Opatija - Vježbom evakuacije mališana iz Dječjeg vrtića Matulji u slučaju potresa započela je serija vježbi koje provodi Javna vatrogasna postrojba Opatija s vrtićima i školama na području Liburnije. Zaposlenici su prvo prošli edukaciju kako se treba ponašati u slučaju potresa koju su izvježbali s mališanima, a prvenstveno na koji način izaći iz zgrade te gdje se nalazi zborno mjesto. U simulaciji potresa na teren je uzašla jedna ekipa iz smjene JVP Opatija koja je nakon 'potresa za zadatak imala ugasiti požar'.

Uz korisnu vježbu mališani su imali prilike upoznati se s radom vatrogasaca i uvijek atraktivnim vozilom prepunim opreme.

- U vrtićima provodimo vježbe evakuacije-spašavanja u slučaju potresa, dok u školama vježbe evakuacije-spašavanja i gašenja požara u slučaju požara. Za evakuaciju zaduženi djelatnici ustanova, a vatrogasci vrše spašavanje osoba koje se nisu uspjele ili ostale u zgradama, pojasnio je zapovjednik, JVP Opatija Igor Ravnić te najavio i ostatak vježbi.

Nakon vježbi u Matuljima i DV Volosko, u narednom tjednu na red će stići i DV Veprinac (obje zgrade), OŠ V.C.E. Lovran, PŠ Mošćenička Draga i PŠ Dobreć, dok će u tjednu od 20. ožujka vježbe biti izvedene u DV Rukavac (obje zgrade), DV Jušići, DV Rupa-Lipa, DV Mune i DV Veli Brgud, najavio je Ravnić.

U matuljskom vrtiću održana vježba evakuacije, preventivne akcije nastavljaju se diljem Liburnije

Više sa portala poduckun.net ...