[FOTO] Učenica generacije opatijske osnovne škole je Iria Galić

Autor: Kristina Tubić 09.07.2024

Ravnateljica Milana Međimorec čestitala je učenicima na postignutom uspjehu te im zaželjela puno sreće i uspjeha u daljnjem školovanju.

Opatija - Osmaši osnovne škole „Rikard Katalinić Jeretov“ Opatija oprostili su se od osnovnoškolskih klupa na svečanosti održanoj u holu škole. Učenicima koji su svih osam razreda prošli s odličnim uspjehom uručene su nagrade, a učenicom generacije proglašena je Iria Galić iz 8.B razreda. U konkurenciji za izbor učenika generacije, uz Iriju su bili i Mia Ferlan iz 8.A, Jan Orišković iz 8.B te Stela Čudina iz 8.C razreda.

Ravnateljica Milana Međimorec, Iria Galić i razrednica Petra Filipović

Iria Galić završila je osnovnoškolsko obrazovanje s prosjekom 5,0. Bila je članica Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije te članica Children's Advisory tima međunarodne organizacije za dječja prava Child Rights Connect. Pohađala je ljetnu školu u Velikoj Britaniji, a engleski dodatno učila i u Euroway školi stranih jezika u Kastvu gdje je polazila i razne radionice komunikacije te polagala Cambridge ispite provjere znanja engleskog jezika. Bavila se sportom - plivanjem, jahanjem i kick boxingom, no morala je prestati zbog ozljede i operacije.

- U školi sam od predmeta nekako najviše voljela biologiju i kemiju, bila sam i na natjecanjima na županijskoj razini. Osnovna škola će mi ostati u lijepom sjećanju, nastavnici su bili odlični, a moja razrednica uvijek spremna pomoći. Upisala sam Pazinski kolegij – klasičnu gimnaziju u Pazinu i planiram u trećem razredu otići na „razmjenu“ u SAD. Neki učenici iz te škole uspjeli su upisati Harvard te su i moji planovi veliki. Preko ljeta radim u Thalassotherapiji, a u slobodno vrijeme ću što više uživati u kupanju i druženju do nove školske godine – kazala je Iria.

Učenici koji su svih osam razreda prošli s odličnim uspjehom dobili su na poklon knjigu „Izgubljeni gospodin Kovač“ autorice Moree Banićević, nastavnice u opatijskoj osnovnoj školi.

Iz 8.A razreda kojem je razrednica Dragana Karamarko nagrađeni su Joakim Dekany, Mia Ferlan, Filip Jukić, Helena Katalinić, Filip Kuhar, Laura Marković i Lana Popadić; iz 8.B razreda kojem je razrednica Petra Filipović nagrađeni su Iria Galić, Jan Orišković, Marko Rebac, Nikolina Šimunić i Nina Šimunić, a iz 8.C razreda kojem je razrednica Marijana Mavić nagrađeni su učenici Lorena Kovačević, Maja Turin, Isabella Ruža Brko, Stela Čudina, Mateo Tancabel, Amelie Sušanj, Leona Ferinac i Tone Korić.

Ravnateljica Milana Međimorec čestitala je učenicima na postignutom uspjehu te im zaželjela puno sreće i uspjeha u daljnjem školovanju. Pročitala je pismo koje je američki predsjednik Abraham Lincoln napisao učitelju svoga sina povodom polaska u prvi razred te poručila učenicima:

- Dragi naši učenici, i vi ste u ovu školu ušli mali, a sada iz nje izlazite veliki. Nadam se da to nije samo fizički rast, već da ćete iz škole iznijeti barem dio vrijednosti koje je Lincoln spomenuo u svom pismu. Rastite, budite veliki i hrabri i budite spremni boriti se za svoja uvjerenja. Budite pravedni i milostivi prema onima koji su drugačiji i koji trebaju pomoć. Svoje znanje usmjerite prema plemenitim ciljevima jer samo takvi ciljevi su oni kojima dolazimo do sreće. Prođite kroz život ponosno i neka vam je sretno!

U prigodnom programu kojeg je vodila školska pedagoginja Irena Mikac nastupili su školski zbor te učenici škole koji su izveli nekoliko recitacija.

Fotografije: Foto Kurti

Učenica generacije opatijske osnovne škole je Iria Galić

Više sa portala poduckun.net ...