[FOTO] Ugostiteljska škola preseljena u zgradu bivšeg dječjeg vrtića Opatija, ove godine interes na upisima nadmašio kapacitete

Autor: Nikola Cvjetović 16.07.2022

Podsjetimo, 2018. godine imenovano je 25 regionalnih centara kompetentnosti (RCK) u strukovnom obrazovanju na razini Hrvatske, a Ugostiteljska škola Opatija imenovana je u sektoru turizma i ugostiteljstva kao nositelj projekta..

Opatija - Vrijedni profesori i osoblje Ugostiteljske škole iz Opatije, nakon podjele svjedodžbi marljivo su prionuli poslu kako bi preselili školski inventar u prostor bivšeg dječjeg vrtića Opatija koji će do završetka projekta, kojim opatijska škola postaje središte izvrsnosti u turizmu i ugostiteljstvu za cijelu Hrvatsku, poslužiti kao zamjenska školska zgrada

Kako nam je kazala ravnateljica Ugostiteljske škole Opatija Sibila Roth sele se obje zgrade, a naredna generacija učenika ispunit će zamjensku zgradu.

- Zgrada vrtića bit će naš privremeni dom. Imamo dovoljno učionica, bivšu vrtićku kuhinju pretvorili smo u kabinet koji smo opremili s opremom iz naših matičnih zgrada, a u suradnji s tvrtkom LRH dio naših učenika vježbe će odrađivati u hotelu Ambasador, istaknula je Roth te dodala da su vlastitim snagama preselili stvari.

- Prilikom preseljenja iskoristili smo naše resurse uz veliku pomoć i obol koji su dali svi zaposlenici škole, a puno nam je pomogao i naš kombić od Ugića. Dio stvari smo stavili u otpis, dok će glomazne stvari i klupe uskoro biti prebačene kamionom, dodala je Roth.

Osim početka radova i pune klupe u narednoj generaciji razlog su za zadovoljstvo.

Naime, ravnateljica Roth istaknula je kako su svi razredi za konobare, kuhare, slastičare i turističko-hotelijerske komercijaliste opatijske ugostiteljske škole popunjeni, a na što su izuzetno ponosni.

- Upisali smo dva kuharska razreda po 24 učenika, 12 konobara, 12 slastičara i 24 turističko hotelijerska komercijalista. Da je bilo mogućnosti moglo se je upisati još kuhara i konobara, obzirom da je ove godine interes nadmašio kapacitete, dodala je Roth.

Podsjetimo, nedavno su u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka ravnatelji Ugostiteljske škola Opatija i srednjih škola dr. Antuna Barca Crikvenica, Hrvatski kralj Zvonimir, Krk i Ambroza Haračića, Mali Lošinj, potpisali su ugovore o adaptaciji objekata Regionalnog centra kompetentnosti i partnerskih ustanova s izvođačima radova. Dio je to projekta MREŽA KOM5ENTNOSTI ukupne vrijednosti 31,3 milijuna kuna koji je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a sredstvima će se adaptirati objekti škola i nabaviti specijalizirana oprema s ciljem poboljšanja kvalitete obrazovanja i osposobljavanja učenika i nastavnika.

Kako je to prilikom pojasnila ravnateljica Ugostiteljske škole Opatija Sibila Roth, škola postaje središte izvrsnosti u turizmu i ugostiteljstvu za cijelu Hrvatsku. “To znači novi prostori, nova oprema i što bolje edukacija za nastavnike i učenike koji će biti osposobljeni za tržište rada.”

Naime, 2018. godine imenovano je 25 regionalnih centara kompetentnosti (RCK) u strukovnom obrazovanju na razini Hrvatske, a Ugostiteljska škola Opatija imenovana je u sektoru turizma i ugostiteljstva kao nositelj projekta, dok su preostale tri škole na području PGŽ partneri, zajedno s Trgovačko-ugostiteljskom školom iz Karlovačke županije. Ugostiteljsku školu Opatija kandidirala je Primorsko-goranska županija odvojivši pritom i dva milijuna kuna za podršku projektu.

Ugostiteljska škola preseljena u prostor bivšeg dječjeg vrtića Opatija

Više sa portala poduckun.net ...