[FOTO] VATRA ZAUSTAVLJENA NA PRAGU KUĆA U JADRANOVU: U uskrsnoj noći 82 vatrogasaca pobijedila veliki požar

Autor: Nikola Cvjetović 17.04.2022

Satima su se vatrogasci po mraku, na teško prohodnom terenu, borili s vatrom i burom koja je neprestano mijenjala smjer vatre

Jadronovo - Jake vatrogasne snage u uskrsnoj noći pobijedile su požar koji je stigao na prag kuća u Jadranovu. U najvećoj intervenciji ove godine na području Primorsko-goranske županije 82 vatrogasca borilo se u noći s požarom i burom koja je mijenjala smjer vatre nekoliko puta.

Dojava je stigla u 3,15 sati, a požar je lokaliziran oko devet sati. Radi se o teškom prohodnom terenu, od zaseoka Grmani na Jadranskoj magistrali prema moru odnosno Nerizu. Vatrogasci su se probijali kroz noć i šikaru u susret plamenu.

– Strašno je izgledalo, kao smak svijeta, rekao nam je stanovnik Grmana.

U jednom trenutku požar se spustio gotovo do mora.

– Mislili smo da će nas poklopiti plamen, kako se nadvio nad nas, kažu vatrogasci koji su branili kuće.

U Nerizu je vatra došla doslovce na korak od prve kuće.

– Hvala ima, hvala im. Ne mogu im zahvaliti na svemu što su učinili, spasili su nam kuće. Kad sam izašla van i kad sam vidjela plamen nad kućama mislila sam da je gotovo, bura je hukala iznad glava i nosila plamen, priča žena iz Neriza.

U uskrsnoj akciji sudjelovali su pripadnici JVP Rijeka, JVP Crikvenica te DVD-ovi Kraljevica, Hreljin, Zlobin, Novi Vinodolski, Bribir, Kostrena, Čavle, Jelenje, Halubjan, Drenova, Sušak, Kastav i Klana.

– Orkanska bura je stvarala ogroman problem, neprestano je mijenjala smjer vatre, u jednom času bile su ugrožene kuće u Nerizu, drugi čas u Dumboki, ističe voditelj smjene u JVP Rijeka Boris Kauzlarić.

VATRA ZAUSTAVLJENA NA PRAGU KUĆA U JADRANOVU: U uskrsnoj noći 82 vatrogasaca pobijedila veliki požar

Više sa portala poduckun.net ...