[FOTO] Voljen Grbac, Joso Butorac i klapa Tić s pjesmom Suza s Kvarnera osvojili riječku publiku

Autor: Nikola Cvjetović 20.06.2023

Nadredna stanica je Barban...

Rijeka - Na drugoj festivalskoj večeri ovogodišnjeg izdanja Melodija Istre i Kvarnera održanoj večeras na Trgu Riječke rezolucije pobjedu su odnijeli Voljen Grbac, Joso Butorac i klapa Tić s pjesmom Suza s Kvarnera (Robert Grubišić - Zlatan Marunić). Tamara Brusić i klapa Hreljin s pjesmom 'Ženske za feštu' (Lara Pilepić - Robert Pilepić) osvojile su drugo mjesto, dok je treća bila Božidarka Matija Čerina i ženska vokalna skupina Luštrin s pjesmom 'Bit ćeš se moje' (Nataša Klarić - Branka Kržik Longin).

Riječka publika je još jednom pokazala koliko voli MIK i velikim je pljeskom ispratila sve izvođače. Nakon što je gradonačelnik Marko Filipović svima zaželio ugodnu večer, voditelji Lena i Borna su najavili sinoćnje pobjednike koji su, prema pravilima festivala, večeras nastupali prvi, a nakon njih je publika uživala u još sedamnaest skladbi i prema pljesku publike bilo je doista teško procijeniti kome će dati najviše glasova. Kao i prošle večeri, i ove se festival zahvalio dugogodišnjim sudionicima mikovske karavane pa je tako direktor festivala Andrej Baša uručio plaketu Tamari Brusić za 15. nastup na festivalu, a župan primorsko – goranski Zlatko Komadina Josi Butorcu za 25. jubilarni nastup.

Nakon natjecateljskog dijela uslijedio je revijalni program u kojem su raspoloženu publiku zabavili Voljen Grbac i Joso Butorac, Katja Budimčić Sabljar, Alen Vitasović, klapa Tić, Nikolina Tomljanović, Tamara Brusić, Duško Jeličić i Dorijan Rubeša, a u to vrijeme su se prebrojavali glasovi riječke publike.

U ukupnom poretku, nakon dvije festivalske večeri, vodi "Suza s Kvarnera" s ukupno 44 boda, drugi su Nevia Rigutto i Duško Jeličić sa skladbom "Pod ruku me ćapaj" i 39 bodova, dok su treće "Ženske za feštu" s 37 bodova.

Mikovska karavana sutra putuje za Istru točnije u Barban u kojem će prvi put u svojoj bogatoj povijesti festival biti održan, dok je finale na rasporedu 24. lipnja na Trgu glagoljaša u Krku.

Više sa portala poduckun.net ...