[FOTO] Zoran Milanović u posjetu Opatiji, dotaknuo se sukoba između Irana i Izraela

Autor: Marina Pauletić 14.04.2024

Predsjednika je dočekao opatijski gradonačelnik.

Opatija – Opatiju je danas povodom 180. obljetnice organiziranog turizma posjetio predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović. Dočekali su ga gradonačelnik Grada Opatije, Fernando Kirigin i ostali predstavnici Grada. Predsjednik Milanović prošetao je Slatinom i Lungomarem te posjetio sajam cvijeća koji se održava u sklopu 2. Floral Week-a Opatija i Villu Angiolinu. Uz njega bila je savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.

U obnovljenoj „Vili Angiolini“ predsjednik Milanović održao je radni sastanak s predstavnicima gradske vlasti Grada Opatije, gradonačelnikom Fernandom Kiriginom, predsjednikom Gradskog vijeća Grada Opatije Dušanom Koturom, zamjenicom gradonačelnika Kristinom Đukić i ravnateljem „Thallassotherapie Opatija“ Viktorom Peršićem, koji su mu predstavili aktualne opatijske projekte.

„Grad Opatija je grad sa sjajnim perspektivama. U stvari gubi stanovnike koji se sele na rubove grada, ali to daje kvalitetu gradu. Ovdje može biti još samo bolje nego što je bilo do sada“, izjavio je predsjednik Milanović nakon radnog sastanka s predstavnicima gradske vlasti Grada Opatije.

Predsjednik Republike Zoran Milanović komentirao je u Opatiji novi sukob na Bliskom Istoku, odnosno napad Irana na Izrael. „To su sve segmenti trećeg svjetskog rata, i Ukrajina i ovo sve što se događa. Drago mi je dan nema puno ljudskih žrtva, ozbiljnijih – nažalost, poginulo je jedno dijete – i da je šteta ograničena. Bilo bi dobro da na tome stane. Da sada ne ulazimo u to tko je prvi počeo, tko je napao čije diplomatsko predstavništvo, bilo bi dobro da to sada stane“, rekao je predsjednik Republike Zoran Milanović komentirajući napad Irana na Izrael.

Ponovio je da to nije naš sukob kao što ni sukob u Ukrajini nije naš sukob. „Ovo samo pokazuje da su ovoj zemlji potrebni odgovorni i hladni ljudi, a to nije Plenkovići i nisu njegovi smiješni ministri koji su nas pokušali uvući u sukob u Ukrajini kroz obuku vojnika i to smo jedva zaustavili u Hrvatskom saboru. Hrvatskoj trebaju ozbiljni i odgovorni ljudi, ali to nije Plenković. On nas uvlači u sukobe koje ne razumije. Ukrajina, a posebno Izrael i Iran, to je nešto gdje se mi moramo držati sa strane. Ja ću to raditi i pokazao samo kako se to radi i ničiju stranu neću zauzimati jer nas nitko ništa ne pita. Možemo samo navući gnjev drugih ili trećih na sebe, to nam ne treba. U Hrvatskoj se vijore hrvatske zastave, gradske i županijske, a ne ni američke ni izraelske ni ruske, to ne“, izjavio je predsjednik Milanović.

Što se tiče Butkovićevih prozivki, Milanović je kazao kako se radi o onima koji su digli ruku za Turudića, a kojega se sada i Plenković taktički odriče.

Zoran Milanović u posjetu Opatiji, dotaknuo se sukoba između Irana i Izraela

Više sa portala poduckun.net ...