[FOTO/VIDEO] 13. Međunarodni susret kolekcionara militarije okupio veliki broj izlagača i publike

Autor: Marina Pauletić 11.05.2024

Posebni gosti stigli su iz Slovenije.

Matulji – Danas je u matuljskom Hangaru održan 13. „Međunarodni susret kolekcionara militarije – vojne memorabilije, policijskog i vatrogasnog znakovlja i starina“ u organizaciji Hrvatskog društva kolekcionara militarije.

U sklopu susreta bili su izloženi eksponati iz perioda Domovinskog rata koje izlaže „Karlovački počasni vod - ZNG 91“, Airsoft udruga „Risovi“ predstavila je svoju airsoft opremu, knjižara „Despot Infinitus“ predstavila je svoja izdanja, izlagala je i Airsoft trgovina „Trinity“ , te privatni kolekcionari militarije, numizmatike i starina.

Posebni gosti stigli su iz Slovenije – posjetitelji su tako mogli razgledati atraktivna muzejski restaurirana vozila slovenskih miličnikov: Zastava 750, Zastava 1300, VW Golf II, Lada Niva, IMV kombi intervencijski, Citroen BX i BMW R80 RT. Gosti su posjetiteljima pokazali kako su se vozila restaurirala, a donijeli su i dio svoje opreme. Na kraju susreta vozila su imala promotivnu vožnju od Matulja do Opatije.

„Današnji je vrlo zanimljiv, stigao je priličan broj izlagača – više od 40 – te mnogo posjetitelja. Ove godine ćemo upriličiti još jedan susret“, kazao je jedan od organizatora, Damir Batistić.

VIDEO

13. Međunarodni susret kolekcionara militarije okupio veliki broj izlagača i publike

Više sa portala poduckun.net ...