[FOTO/VIDEO] Antonja 2023. - U republici Vasanskoj visi Šengo €urić

Autor: Marin Aničić 18.01.2023

Prigodnu pjesmicu izrecitirao je narodni pjesnik Dino Đelmo koji je kraj svoje pjesme isto posvetio Emilu Jeletiću, a sve navedeno svojom pojavom 'blagoslovio' je vasanski plovan Vili.

Opatija - Usprkos kiši, pred 20-tak mještana Vasanske i njihovih prijatelja ispraćeno je podizanje Pusta republike Vasanske kojeg su ove godine nazvali Šengo €urić.

Treba napomenuti da je ovo prvo podizanje Pusta bez glavnog meštra Emila Jeletića koji je nedavno preminuo, a koji s mjesta na kome je, sigurno prati što se dolje u njegovoj Vasanskoj zbiva.

Uvodnu riječ dao je predsjednik VMO Vasanska Mladen Žigulić, pročitavši himnu Vasanske, rekavši da je ovaj vasanski pust pod imenom Šengo €urić u duhu vremena. Prigodnu pjesmicu izrecitirao je narodni pjesnik Dino Đelmo koji je kraj svoje pjesme isto posvetio Emilu Jeletiću, a sve navedeno svojom pojavom 'blagoslovio' je vasanski plovan Vili.

Po završetku podizanja vesela družina povukla se u "odaje" mjesnog odbora Vasanska gdje je uz dobro jelo i piće provela ugodne trenutke prisjećajući se starih dobrih vremena.

VIDEO

Va Vasanskoj visi Šengo Eurić

Više sa portala poduckun.net ...