[FOTO/VIDEO] Arsen Jardas i Dejan Rubeša najbolji na 17. Susretu vinara Kastavštine

Autor: Marin Aničić 25.04.2022

Na natjecanju su dodijeljene 22 zlatne medalje, 33 srebrne, 13 brončanih i 6 priznanja.

Kastav – 17. Susret vinara Kastavštine okupio je jučer brojnu publiku oko Lože na čijem pragu je održana dodjela nagrada najboljim proizvođačima Belice. Prilično nestabilna prognoza i prevrtljivo nedjeljno popodne uz oborine okrenulo se u korist Kastavaca te je tih sat vremena krenulo razvedravanje. Bilo je čak i sunca, ali je sivilo na Učki sugeriralo da je bolje da se požuri s protokolom. Kako su ocjenjivanja vršena u brojnim kategorijama odlučeno je da se čitaju samo zlatne medalje u pojedinačnim kategorijama.

U Loži je bio niz stolova pun butelji vinara Kastavštine koje su čekale da se ih proba nakon podjele plaketa, priznanja i prijelaznog pehara, a kako je vino bolje kušati nego o njemu pričati ljubitelji dobre kapljice nisu mogli dočekati ovaj vinski spektakl. Od glavnih nagrada u kategoriji Kupovno grozje za vino malvazija najbolje ocijenjeno vino je od vinara Dejana Rubeše. Treće mjesto za najbolju Belicu osvojio je Kristijan Lučić, drugo Daria Jardas te prvo, već osmi put, Arsen Jardas koji je još jednu godinu nositelj prijelaznog pehara.

VIDEO

Važno je istaknuti da se od 88 uzoraka, 13 odnosi na Belicu, što je rezultat višegodišnjeg uspješnog rada Udruge na programu revitalizacije vinogradarstva i vinarstva Kastavštine i šire, dodijeljene su 22 zlatne medalje, 33 srebrne, 13 brončanih i 6 priznanja.

Za kraj dodajmo da su uzorci ocijenjeni 6. i 7. ožujka u podrumu OPG-a Dejana Rubeše, a žiri su činili Tomislav Pavlešić i Dominik Gršković, licencirani enolozi, zatim enolozi Patricia Rumac, Nina Jurinjak Brajko, Toni Babić, Marijo Jeličić i Silvija Mohorović te sommelieri Lucija Matijević, Klaudio Jurčić i Mate Negul.

Arsen Jardas i Dejan Rubeša najbolji na 17. Susretu vinara Kastavštine

Više sa portala poduckun.net ...