[FOTO/VIDEO] Članovi kluba Tomos Kvarnera i gosti iz Kopra odali počast Zdravku Matulji Mrgiću

Autor: Marin Aničić 21.01.2023

Nakon skupljanja u Preluku uputili su se položiti vijenac na groblje Volosko, a nakon toga su napravili defile vožnju po Opatiji.

Opatija - Jutros su se u Preluku skupili članovi Tomos Kvarnera, a pridružili su im se i predstavnici Društva Tomos Obala iz Kopra kako bi odali počast nedavno preminulom Zdravku Matulji Mrgiću, našoj legendi motociklističkog sporta koji je proslavio Tomos motore osvojivši titulu Europskog prvaka 1982. godine u klasi Superbike, titulu koju do dan danas nitko s područja bivše Jugoslavije nije uspio osvojiti.

Međutim to je samo jedan od njegovih najzapaženijih uspjeha. Treba napomenuti da je to bio čovjek koji je sam spremao svoje motore za utrke pa je tako i podigao standarde Tomos motora te ga učinio prepoznatljivim u svijetu.

Predstavnici Tomosa Obala iz Kopra su stigli kombijima s 15 motora zbog jake hladnoće i bure, a dva njihova predstavnika stigla su na APN-ima iz Kopra i to preko Ćićarije. Nakon skupljanja u Preluku uputili su se položiti vijenac na groblje Volosko, a nakon toga su napravili defile vožnju po Opatiji.

Skupili su se na opatijskom mulu, ali nisu, kako je bilo planirano, otišli napraviti vožnju na Automotodrom Grobnik zbog loših vremenskih uvjeta. Druženje je okonačno matuljskom Štacionu.

VIDEO

Članovi kluba Tomos Kvarnera i gosti iz Kopra odali počast Zdravku Matulji Mrgiću

Više sa portala poduckun.net ...