[FOTO/VIDEO] Čvor Trinajstići pušten u promet, a na čvoru Orehovica izvođač uveden u posao

Autor: Nikola Cvjetović 06.11.2023

Cesta će omogućiti kvalitetnije i brže povezivanje s centrom Rijeke, riječkom zaobilaznicom, a samim time i lakši izlaz na mrežu autocesta.

Matulji - Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sudjelovao je u ponedjeljak, 6. studenoga na puštanju u promet čvora Trinajstići na autocesti A7, značajnog projekta koji će stanovnicima Općine Matulji i Grada Kastva omogućiti kvalitetnije i brže povezivanje s centrom Rijeke, riječkom zaobilaznicom, a samim time i lakši izlaz na mrežu autocesta.

„Danas smo ovdje na službenom otvaranju čvora Trinajstići, jednog značajnog projekta na obilaznici Rijeke, projekta koji je počeo prije nekoliko godina. Inicijativa je došla iz same općine i onda smo, naravno u suradnji sa Hrvatskim autocestama, tada još Autocestom Rijeka - Zagreb, krenuli u projektiranje i u realizaciju ovog projekta čija je vrijednost negdje oko 5,6 milijuna eura“, izjavio je povodom današnjeg puštanja u promet potpredsjednik Vlade i ministar Butković zahvalivši Hrvatskim autocestama i predsjedniku Uprave te izvođačima i projektantima na realizaciji ovog projekta. „Zahvaljujem se Općini Matulji koji su bili uključeni cijelo vrijeme u realizaciju. Mislim da je suradnja između općine i Hrvatskih autocesta solidna“, nastavio je Butković dodavši kako je u pripremi i u sljedećoj godini projektna dokumentacija za čvor Miklavija.„Mi ćemo nakon ovoga sudjelovati, u prisustvu gradonačelnika Rijeke, isto tako na još jednom početku radova na čvoru Orehovica koji je nešto više u iznosu, oko 7 milijuna eura“, istaknuo je potpredsjednik Vlade i ministar Butković te dodao kako će na navedenom čvoru danas biti uvođenje u posao i za 18 mjeseci bi trebao biti gotov dograđeni, prošireni čvor Orehovica. „Paralelno s time Hrvatske autoceste rade na čvoru Kozala. Priprema se dokumentacija, tako ćemo imati u sljedećoj godini realizaciju i čvora Kozala“, pojasnio je Butković istaknuvši svoje zadovoljstvo što se nastavljaju ulaganja u prometnu infrastrukturu, ne samo na području Rijeke i Primorsko-goranske županije, nego i u cijeloj Hrvatskoj.


Nakon puštanja u promet čvora Trinajstići, potpredsjednik Vlade i ministar Butković nazočio je uvođenju u posao izvođača radova na projektu dogradnje čvora Orehovica na autocesti A6, a radovi se odnose na izgradnju druge i treće faze rekonstrukcije i dogradnje čvora što obuhvaća rekonstrukciju lokalnog izlaza s autoceste A6 na Ulicu F. Račkog i lokalnog izlaza s Ulice F. Račkog na autocestu A7 smjer čvor Škurinje (Faza II.) i izgradnju ulazne rampe iz Ulice F. Račkog na autocestu A6 smjer Zagreb te rekonstrukciju nerazvrstane ceste - Ulica Put pod Rebar (Faza III.). Uz građevinske radove na rekonstrukciji i dogradnji prometnih površina čvora, projekt obuhvaća i izgradnju novih te izmještanje i zaštitu postojećih instalacija - izgradnju i izmještanje instalacija oborinske odvodnje, izmještanje elektroenergetskih instalacija i elektroničke komunikacijske infrastrukture, kao i izmještanje i izgradnju javne rasvjete te projekt prometne signalizacije i opreme i zaštite od buke.


Uz potpredsjednika vlade i ministra Butkovića, puštanju u promet čvora Trinajstići i uvođenju u posao na čvoru Orehovica nazočili su i riječki gradonačelnik Marko Filipović, gradonačelnik Grada Kastva Matej Mostarac, predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta Boris Huzjan, načelnik Općine Matulji Vedran Kinkela te drugi.

VIDEO

Službeno otvoren čvor Trinajstići i održano uvođenje u radove na čvoru Orehovica

Više sa portala poduckun.net ...