[FOTO/VIDEO] „Danas…za vas…!“ – Liburnijski chefovi kuhali za potrebite

Autor: Marina Pauletić 22.03.2023

Pripremljeni obroci dostavljeni su korisnicima riječkih pučkih kuhinja, prihvatilištima za beskućnike, a individualno su se obroci dostavili i korisnicima pučke kuhinje, na njihove adrese.

Rijeka - Jedinstveni humanitarni projekt „Danas...za vas...!“ svoj je šesti nastavak zaživio uključivanjem itekako jakih kulinarskih snaga koje su se ujedinile u humanom zajedničkom cilju - pripremanju obroka za beskućnike i potrebite. U Domu Crvenog križa na Pećinama, zajedno sa zaposlenicima ugostiteljskih djelatnosti Crvenog križa Rijeka, u pripremi obroka sudjelovali su oni koji su ovo podneblje proslavili svojim gastronomskim postignućima.

Kulinarski doajen Stevo Karapandža, Luka Goleš – chef Draga di Lovrana (prvog restauranta s Michelinovom zvjezdicom na Kvarneru), chef i vlasnik kultnog Food & Wine bara Ganeum u Lovranu Robert Benzia, chef i vlasnik Konobe Zijavica u Mošćeničkoj Dragi Stiven Vunić, Miljenko Kosanović executive chef restauranta The Kitchen by Miljenko Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa, Kristijan Kozmić executive chef i kreator „Primorskog pijata“, a uz njih i chef restauranta Bevanda Opatija, spremali su obroke za potrebite, a pripremljeni obroci dostavljeni su korisnicima riječkih pučkih kuhinja, prihvatilištima za beskućnike, a individualno su se obroci dostavili i korisnicima pučke kuhinje, na njihove adrese.

Podršku projektu, u nemogućnosti dolaska, iskazali su i Danijel Skokić (chef Ikador hotel), Tino Sinožić (chef hotela Navis) i Denis Zembo (chef i vlasnik hotela Amfiteatar Pula), a današnjem izdanju pridružio se i riječki gradonačelnik Marko Filipović koji je bio sudionik premijere samog projekta, a današnjim uključivanjem još je jednom dao naglasak podatku da Rijeka itekako brine o potrebitima u svom gradu.

Ravnateljica Crvenog križa Rijeka Petra Šuljić te voditelj projekta Damjan Miletić još su jednom naglasili važnost ovog projekta koji ima cilj senzibiliziranja javnosti i koji sa svakim svojim izdanjem ima velik odjek u javnosti te je već prepoznat i prezentiran putem medija i u Slavoniji i Dalmaciji, a još jedna potvrda tome je i uključivanje poslovnih subjekata u ovaj humanitarni projekt te su ga tako svojim donacijama pomogli PIK Rijeka, C.A.K. d.o.o. Kukuljanovo te Vlč. Ivan Milardović župnik Sv. Mihovila Jelenje.

Svako izdanje ovog projekta okupi i brojne predstavnike medija kojima organizatori posebno zahvaljuju jer i oni daju veliki doprinos misiji pomaganja potrebitih. I, naravno, već kreću pripreme za novo izdanje ovog hvalevrijednog projekta.

VIDEO

Crveni križ Rijeka - Vrhunski chefovi kuhali za potrebite

Više sa portala poduckun.net ...