[FOTO/VIDEO] FINILA JE ŠTORIJA OD MORA Okončana je još jedna vela fešta od mora, baštine i jedrenja

Autor: Nikola Cvjetović 11.07.2022

Veliku fotogaleriju i video isječak pogledajte u nastavku teksta...

Mošćenička Draga - Posljednja četiri dana u Dragi u fokusu je bila maritimna baština. Uz brojne sadržaje posljednji dan ovogodišnje fešte od mora i jedrenja također je bila u znaku brojnih zanimljivih programa.

U našem kraju voljeti i živjeti za more i od mora uči se od malih nogu pa je očekivano radionica ribolova i prepoznavanja riba ŠRD-a Zubatac iz Lovrana privukla veliki broj mališana kojima je bio pripremljen razgled Drage s mora. Osim udičarenja moglo se je naučiti ješkati parangal, ali i upoznati s postupkom soljenja ribe.

Veliku pažnju posjetitelja privuklo je izvlačenje barki iz mora na plažu, odnosno kako bi Dražani rekli 'Tira barka na pesak kako pred 100 let', a ovogodišnja Mala Barka / Štorija od mora zaključena je u veselom tonu uz Gustafe.

14. Smotra i regata tradicijskih barki na jedra MALA BARKA / ŠTORIJA OD MORA 2022 u Mošćeničkoj Dragi odvija se u sklopu projekta „Očuvanje, zaštita i promicanje pomorske i ribarske baštine i identiteta Općine Mošćenička Draga – Štorija od mora“ čiji je nositelj Općina Mošćenička Draga, a koji će biti financiran od strane Lokalne akcijske grupe u ribarstvu (LAGUR) „Vela Vrata“ sredstvima Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Manifestaciju podržavaju i Primorsko-goranska županija i Turistička zajednica Kvarnera.

Organizatori manifestacije su Ekomuzej Mošćenička Draga u suradnji s Katedrom Čakavskog sabora Općine Mošćenička Draga (Sekcija za tradicijske barke Draške barki), Turistička zajednica i Općina Mošćenička Draga

Veliku fotogaleriju i video isječak pogledajte u nastavku teksta...

VIDEO

FILINA JE ŠTORIJA OD MORA Okončana je još jedna vela fešta od mora, baštine i jedrenja

Više sa portala poduckun.net ...