[FOTO/VIDEO] Gradska galerija Labin ugostila izložbu 'Svojni – Skica za retrospektivu' autora Vladimira Gudca

Autor: David Kurti 04.10.2022

svojni_vladimir_gudac_2022__32_

Veliku fotogaleriju i video prilog pogledajte u nastavku teksta...

Labin - Kako prezentirati cjeloživotno stvaralaštvo u jednoj izložbi? Sigurno nije lako, a o tome ponešto zna opatijski umjetnik Vladimir Gudac…

svojni_vladimir_gudac_2022__21_

Kroz svoj životni put ostvario je zapažene rezultate u art krugovima. Bio je sudionik značajnih pokreta tijekom sedamdesetih, a u nastavku svog umjetničkog puta istražuje različite medije i koncepte uvijek upirujući na probleme koje tište (ili ne tište a trebali bi) okolinu, društvo i čovječanstvo kao cjelinu. U svojim radovima odrađuje analizu problema koje uočava, šalje snažnu poruku i ostavlja gledatelju završni čin dekodiranja poruke i njene interpretacije.

svojni_vladimir_gudac_2022__31_

Gradska galerija Labin je tako postala dom izložbe Svojni – Skica za retrospektivu. U ovom impresivnom prostoru na tri kata u labinskoj staroj gradskoj jezgri postavljen je izbor radova, a u razgovoru s autorom doznaje se da radova ima još te da je ovo samo presjek djelovanja i umjetničkih promišljanja u posljednjih pedesetak godina. Otvorenje izložbe dodatno je pojačano projekcijom autorskih kratkih video zapisa uz glazbenu pratnju – improvizaciju Vedrana Ružića na kontrabasu te završnom skladbom za bajs i fažol.

Izložba ostaje otvorena do 14. listopada...

VIDEO

Gradska galerija Labin ugostila izložbu 'Svojni – Skica za retrospektivu' autora Vladimira Gudca

Više sa portala poduckun.net ...