[FOTO/VIDEO] I Gobo je partil! Dražani poslali svoga pusta na Mjesec

Autor: Marina Pauletić 22.02.2023

Brojni su posjetitelji stigli na draški mul i poslušali Gobovu presudu.

Mošćenička Draga – Tradicionalno spaljivanje pusta jučer je i danas označilo kraj karnevalskog razdoblja u mjestima diljem Liburnije i Kvarnera pa je tako na svoje posljednje putovanje i to u raketi danas partil i Gobo.

Brojni su posjetitelji stigli na draški mul i poslušali Gobovu presudu te ga potom ispratili do barke koja ga je prevela do rakete. Iako je Gobo čitavo vrijeme tvrdio kako nije kriv, optužba i krivnja nije mu ginula. Politička situacija u Hrvatskoj samo je kap u moru „zločina“ koji su Gobotu dosuđeni, no vrijedi spomenuti kako mu se ipak zahvalilo na trećem mjestu hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru – kada nas politika neće, barem da nam sport ide, stoji u obrazloženju.

Dok je Gobo putovao do svoje rakete, himnu maškara Mošćeničke Drage odsvirao je Puhački orkestar Lovran. Zabava se osim uz Puhački orkestar, nastavila uz bend Trio Asi.

Gobo, prevela si sranja/prevele si gluposti storil pa moraš poć na mesec, pozdravi si pusni judi tamo gore i pridi nan i k letu!

Priredba je održana u čast i sjećanje na suca Edija Deškovića, jednog od pionira draškog spaljivanja, tužitelja od 1996. godine Branka Lazarića, dugogodišnjeg suca Tomu Kneževića, nosača križa i okosnicu draške Pepelnice Darka Škalameru te Gobota, Marina Krnetića Meneta.

Kako je lansiranje Gobota izgledalo provjerite u našem video prilogu, a veliku foto galeriju donosimo vam uskoro!

VIDEO

I Gobo je partil! Dražani poslali svoga pusta na Mjesec

Više sa portala poduckun.net ...