[FOTO/VIDEO] Marina Selak u Stanciji Kovačići održala radionicu i degustaciju maslinovih ulja

Autor: Nikola Cvjetović 11.02.2023

Vinko Frlan i Marina Selak

- Naučili smo kako razlikovati maslinova ulja, kako ih kušati, koje mirise u njima možemo osjetiti, kako ih sljubljivati s jelima te dobili odgovore na još mnoga druga pitanja, istaknula je Paliska Frlan.

Rukavac - Stancija Kovačići ugostila je prekjučer zanimljivu i sadržajnu radionicu i degustaciju maslinovih ulja koju je održala Marina Selak.

- U goste su nam došli maslinari s Krka, Cresa i iz Istre, a našim smo gostima htjeli približiti maslinu kao namirnicu i maslinovo ulje jer je ono okosnica mediteranske prehrane i u svakodnevnoj prehrani je mnogi koriste. Naučili smo kako razlikovati maslinova ulja, kako ih kušati, koje mirise u njima možemo osjetiti, kako ih sljubljivati s jelima te dobili odgovore na još mnoga druga pitanja, kazala je Danijela Paliska Frlan, dodajući kako je radionicu vodila Marina Selak, licencirana edukatorica za maslinova ulja.

- Ovim putem se zahvaljujem maslinarima koje su ustupili svoje vrijeme i došli predstaviti svoja ulja, a to su OPG Nino Činić iz Krasice kraj Buja, Daniele Surdić s Cresa, s Krka nam je došao Branko Jud iz OPG Utla, a došla je i vlasnica Solane Nin, Sanja Stamenić Oštrić koja je prisutne upoznala s cvijetom soli i njegovoj upotrebi u gastronomiji te ispričala priču o soli, istaknula je Paliska Frlan.

VIDEO

Degustacija maslinovog ulja stancija Kovačići

Više sa portala poduckun.net ...