[FOTO/VIDEO] Osmu Maškaranu regatu jedrilica na daljinsko upravljanje poremetila bura

Autor: Marina Pauletić 04.02.2023

Jedriličarstvo na daljinsko upravljanje u svijetu je mnogo popularnije nego li u Hrvatskoj.

Lovran – Kao i ostatak Kvarnera i Lovran je danas vrvio maškaranim događanjima od kojih su neki, nažalost, morali biti otkazani radi nepredvidljivih vremenskih uvjeta. Unatoč prekrasnom sunčanom danu, bura je bila prejaka te je poremetila održavanje 8. Maškarane regate jedrilica na daljinsko upravljanje na lovranskom mulu. Jedrilice su se trebale puštati s vanjske strane mula, međutim radi jakog vjetra premještene su bile na unutarnju stranu, pokraj dječje plaže. Bura je ipak bila jača te regata u organizaciji JK „Istra“ nije uspjela biti održana do kraja, no vrijedi spomenuti kako se prijavio velik broj natjecatelja, njih dvadesetak od kojih su polovica bila djeca.

Jedriličarstvo na daljinsko upravljanje u svijetu je mnogo popularnije nego li u Hrvatskoj, a više nam je o tome kazao Robert Matulja koji se ovim sportom bavi od 2008. godine.

„Moje bavljenje ovim sportom počelo je kao zabava, a na kraju je preraslo u mnogo više. Sudjelujem na svjetskim i europskim natjecanjima, nekoliko sam puta bio u top deset europskih natjecatelja, a najdalja destinacija koju sam posjeti radi natjecanja bila je Barbados. U Hrvatskoj sam četiri puta bio državni prvak klase jedan metar. Takmičara je u našoj zemlji nekad bilo mnogo više, ali kvaliteta je ostala ista“, objasnio nam je Matulja.

Što nam je još Robert Matulja kazao o ovom zanimljivom sportu, provjerite u našem video prilogu, a pripremili smo vam i foto galeriju.

VIDEO

Održana Maškarana regata radio upravljanih jedrilica u organizaciji JK Istra

Više sa portala poduckun.net ...