[FOTO/VIDEO] Oštija pojačna Prdelom nasmijala Crekvinu

Autor: Nikola Cvjetović 14.08.2023

Dio doživljaja nastupa ove zabavne družine prenosimo vam u našim video prilozima...

Kastav – Sinoć smo na Crekvine ponovo mogli pogledati još jedno izdanje predstave Oštija. Uvijek aktualni majstori improvizacije Zoran Ravnić, Andy Cech, Zoran Kinkela Mežnjar, Dražen Turina Šajeta i idejni začetnik Damjan Grbac uz pomoć Žarka Žeželića Prdele upriličili su nam još jedan čakavski kabare u kojem su kroz glazbu i smijeh, tijekom dvosatnog programa, pretresli neke aktualne teme od neradnih nedjelja, problema u starosti pa do Grobničana moreplovaca, a sve kroz prizmu naše čakavske kulture.

VIDEO

Podsjetimo, tijekom protekle tri godine grupa zaljubljenika u čakavski govor, odlučila se na oživljavanje domaćih aforizama. U današnjem domaćem govoru postoji niz aforizama koji se sve manje upotrebljavaju s obzirom na to da žive samo u čakavskom govoru.

Oni žive kroz situacije, govor, komunikaciju. Kao što je i čakavština sve manje zastupljena u društvu shodno promjenama u društvu i dolaskom novih kultura na naše područje tako i aforizmi sve više gube svoje mjesto. Izrađeno je već sedam serijala video filmića kroz koje se promoviraju aforizmi. Upravo kroz tu kratku konverzaciju oživljavaju se domaći aforizmi koji u tom trenutku zažive i imaju svoj značaj.

Dio doživljaja nastupa ove zabavne družine prenosimo vam u našim video prilozima...

VIDEO

Oštija pojačna Prdelom ponovno nasmijala Crekvinu

Više sa portala poduckun.net ...