[FOTO/VIDEO] PROGLAŠENJEM NAJBOLJIH ZAVRŠEN 14. FESTIVAL KAMELIJA Alenka Žic, Alice Ležaja i Boško Lukić najbolji uzgajivači kamelija

Autor: Nikola Cvjetović 11.04.2022

djecji_cvjetni_korzo_podjela_nagrada_festivala_kamelija_2022__7_

Emma Dessardo i Mila Car imale su najbolje likovne radove u učeničkoj konkurenciji, a nagrađeni su i svi mališani iz Dječjeg vrtića Opatija, Volosko i Ičići čiji su radovi bili izloženi u Šporeru...

Opatija - Rekordna posjećenost i sadržaja program obilježio je ovogodišnji Festival kamelija koji je okončan proglašenjem najljepših cvjetova, grmova i likovnih radova na temu kamelije. Uz prigodni popratni program koji je vodio Dražen Turina Šajeta, dodijeljene su u nagrade najboljim malim umjetnicima kao i uzgajivačima.

djecji_cvjetni_korzo_podjela_nagrada_festivala_kamelija_2022__38_ Dječji cvjetni korzo

Prema mišljenju stručnog žirija koji su činile Suzi Petričić, direktorica TZ grada Opatije, Hermina Brajković (PARKOVI d.o.o) i Mirjana Marin (Klub 60+) u kategoriji cvijet slavila je Žic Alenka iz Opatije, Josić Đuro (SAD) osvojio je drugo mjesto, a Opatijka Puhar Miranda treće, dok je u kategoriji grm najljepšu kameliju uzgojila Ležaja Alica iz Lovrana, druga je bila Sertić Marija iz Ičića, a treće Shalabi Mira iz Opatije. Publika je također birala svoje favorite, a gotovo dvije tisuće posjetitelja presudilo je da Boško Lukić ima najljepši cvijet, drugo mjesto osvojila je Nada Grizilo, a treće Vesna Komadina.

djecji_cvjetni_korzo_podjela_nagrada_festivala_kamelija_2022__10_ Nagrađene učenice

U likovnom doživljaju kamelije, u kategoriji od 1. do 4. razreda najbolja je bila Emma Dessardo 3.B (mentorica Gordana Jedriško Popeškić), drugo mjesto Meri Iličić (3. razred, Područna škola Ičići, mentorica Danijela Simčić Bakunić) te Melani Komadina, 4.B (mentorica Ivana Dešković). U kategoriji od 5. do 8. razreda najbolji rad napravila je Mila Car 8.B, drugo mjesto osvojila je Tea Tončinić 8.D, a treće Rita Dervišević 8.D (mentorica Vanja Kusturin Zukić).

- Jako sam zadovoljna s ovogodišnjim festivalom, bolje nismo mogli startati nakon što je koronavirus poremetio sve planove. Hvala članovima, gostima, sponzorima, publici i naravno ljubiteljima kamelija koji su ponovo pokazali i dokazali s koliko ljubavi uzgajaju ovu predivnu biljku, poručila je Mira Shalabi po završetku festivala i dodala da uskoro kreću opsežne pripreme za 15. izdanje Festivala posvećenog cvjetnom simbolu Opatije.

djecji_cvjetni_korzo_podjela_nagrada_festivala_kamelija_2022__1_ Mira Shalabi

Zadovoljstvo osvojenim prvim mjestom nisu skrivale ni Alenka Žic iz Opatije te Alica Ležaja iz Lovrana koje su istaknule da je za uzgoj kamelija najvažnija ljubav. Vrijedi istaknuti da je u prigodnom programu sudjelovala Jenny Lazarić i Šajeta, dok je festival zatvorila Kristina Đukić, zamjenica gradonačelnika Opatije.

VIDEO

Dječji cvjetni korzo i proglašenje pobjednika Festivala kamelija