[FOTO/VIDEO] 'Rijeka Underground' priredila zanimljivu izložbu 'Move this House' @ Mošćenice

Autor: Marin Aničić 22.05.2023

Arhitekt Igor Rukavina nam je ispričao da je uobičajeno da se pri završetku nekog projekta to i obilježi, a ova ideja koju će ubuduće prakticirati služi da bi se naši umjetnici promovirali i povezali s investitorima...

Mošćenice - Na potezu od Mošćenica prema Svetoj Jeleni možete zapaziti jednu neobičnu građevinu. Riječ je o arhitektonskom djelu arhitektonskog studija R.M.A. a interijer je rad ekipe iz M.C. Grupa d.o.o. Razlog posjeti ovoj impozantnoj građevini jest izložba Move this House koju je za otvaranje ovog objekta neformalna inicijativa Rijeka Underground okupljena u vrijeme EPK 2020 i koja djeluje od tada.

U ovoj vili čija je namjena turistička, izlagalo je preko 30 umjetnika iz Rijeke, Istre, Slovenije, Londona. Umjetnik i povjesničar umjetnosti Vladimir Gudac je čak donio i jedan rad čuvenog Vladimira Dodiga Trokuta koji je bio izložen iznad lifta.

Arhitekt Igor Rukavina nam je ispričao da je uobičajeno da se pri završetku nekog projekta to i obilježi, a ova ideja koju će ubuduće prakticirati služi da bi se naši umjetnici promovirali i povezali s investitorima koji su možda do sada imali problem doći do suvremenih umjetnika koji stvarno mogu pridati dodanu vrijednost suvremenoj arhitekturi kako u interijeru tako i u eksterijeru.

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...