[FOTO/VIDEO] Sjajna Premijera Kastafskog kulturnog leta: Duhi nasmijali prepunu Crekvinu

Autor: Nikola Cvjetović 03.07.2023

Kroz duhovite dijaloge, ples i glazbu - koju su izvodili Muška i Ženska klapa „Kastav“ - predstava je prikazala jezično zavičajno nasljeđe, ali vrijednosti koje su oblikovale identitet našeg kraja.

Kastav - Na prepunoj Crekvini, sinoć je održana dugoočekivana premijera predstave „Duhi“, za koju se tražila karta više. Jučerašnja premijera predstavlja vrhunac cjelogodišnjeg napora, udruženih snaga članova pučkog teatra i predanog tima stručnjaka, s ciljem promicanja bogatog čakavskog dijalekta i čuvanja iznimnih vrijednosti kulturnog nasljeđa Kastavštine.

Redatelj Serđo Dlačić, zajedno s asistenticom Klarom Peranić, uspio je prenijeti vjeran prikaz života i mentaliteta ljudi koje je kroz pero zabičježio Drago Gervias. Kroz duhovite dijaloge, ples i glazbu - koju su izvodili Muška i Ženska klapa „Kastav“ - predstava je prikazala jezično zavičajno nasljeđe, ali vrijednosti koje su oblikovale identitet našeg kraja. Glumačka postava, koju čine Mario Lipovšek Battifiaca, Jasna Kinkela, Meri Cech, Silvia Zoretić, Zoran Ravnić, Zoran Kinkela, Andy Cech, Zlatko Vičić, Andrija Frlan, Saša Matovina, Tajana Dukić, Mirna Rubeša, Linda Lenac, Maja Stepančić i Natali Vičić, pružila je izvanredne izvedbe koje su naišle na ovacije i oduševljenje publike.

VIDEO

Cijelu priču 'zaokružili su' scenograf Saša Jantolek i savjetnik za kostime Marijan Padavić koji su dodatno obogatili doživljaj, stvarajući atmosferu koja je dočarala autentičnost Gervaisova komada.

Ovaj uspjeh predstavlja potvrdu kvalitete i posvećenosti Udruge Kastafsko kulturno leto, koja je uspjela okupiti najbolje snage amaterskog kazališta te stvoriti iznimno kreativan i talentiran ansambl.

- Zbog velikog interesa publike, s ponosom najavljujemo dodatnu izvedbu predstave "Duhi", koja će se održati sutra, 4. srpnja u 21 sat, poručili su organizatori.

Veliku fotogaleriju s predstave pogledajte u nastavku....

Duhi nasmijali prepunu Crekvinu

Više sa portala poduckun.net ...