[FOTO/VIDEO] Šjor Eurić i pusna bandijera vise u Mošćenicama

Autor: Marin Aničić 06.01.2023

Uz euro ili bez njega peto godišnje doba je počelo i ovogodišnje kratko pusno doba je zajedrilo punim jedrima na području Mošćenišćine.

Mošćenice – Nakon Žejana dignut je pust i u Mošćenicama, također s euro tematikom, a ime mu je Šjor Eurić. Načelnik Riccardo Staraj predao je općinske ključeve, a što će s kasom raditi pusni odbor i Gobo još ćemo vidjeti. Kako je službeni Gobo u Japanu ulogu je preuzeo njegov otac - Đeri Rudan.

Na ovogodišnjoj primopredaji sudionici su pljeskom pozdravili sve pusne ljude koji su nas nažalost napustili tijekom prošle godine, a novi velečasni Petar Belanić naglasio je da se moramo veseliti te ponovo uspostaviti veze i odnose koji su tijekom pandemijskih godina prekinuti i narušeni. Uz euro ili bez njega peto godišnje doba je počelo i ovogodišnje kratko pusno doba je zajedrilo punim jedrima na području Mošćenišćine.

Načelnik se zahvaljuje svim mještanima općine koji su prisustvovali otvorenju pusta u Mošćenicama, mnogobrojnoj publici, osoblju Konzerva bara, Pusnom odboru, a posebno udrugi Kandalora i to Loreni i Đaniju Stroligo te Nelotu Brubnjaku bez kojih organizacija otvorenja ne bi bila na takvom nivou.

VIDEO

Va Mošćenicah dignut pust i pusna bandijera

Više sa portala poduckun.net ...