[FOTO/VIDEO] Šjor Parkeđo kriv je za sve - Nakon 20 godina u Voloskom visi pust

Autor: Marin Aničić 18.01.2024

Kako je proteklo dizanje pusta pogledajte u priloženom video prilogu i fotogaleriji...

Volosko - Nakon dvadesetak godina od prekida tradicije u Voloskom je ponovo zdignut pust. Kako nam je gospodin Medica objasnio ta tradicija je prekinuta prije dvadesetak godina, a pust se dizao na placi, u centru Voloskog.

Nakon dva desetljeća pal 'na vaterpolu' krasi "Šjor Parkeđo" koji je kriv za sve probleme oko parkinga ovoga ljeta. Kako nam je najavio Enrico Marotti ovo nije jedina novost u oživljavanju karnevalskih događanja. Naime, Enrico koristi ovu priliku da svih pozove na maškarane tance u Domu Liburnija koji će se održati 2. veljače na kojima će vas zabavljati Šajeta.

Na Pust, 13. veljače u Voloskom će se pobirati jaja, dok se 14. veljače pali pust s početkom u 19 sati i to u moru ispred vaterpolo platoa.

„Ovo je prvi put da Maškarana udruga „Zmešani Volosko“ organizira ovako bogati maškarani program, te smo iznimno ponosni što smo u prilici doprinijeti obogaćivanju turističke ponude opatijskog kraja. Vjerujemo da će „Pust Volosko 2024“ privući mnoge posjetitelje, stvoriti nezaboravno iskustvo za sve sudionike te postati dio vološćanske tradicije“, poručili su iz Maškarane udruge „Zmešani Volosko“.

VIDEO

Šjor Parkeđo visi na Voloskom

Više sa portala poduckun.net ...