[FOTO/VIDEO] Turistička zajednica nagradila kreativnost gospodarstvenika – nagrađeni najljepši izlozi u Opatiji

Autor: Nikola Cvjetović 21.12.2022

Najljepše uređen izlog ima Ivan Hair Designer, drugo mjesto pripalo je trgovini nakitom Morsko blago i trgovini Tannin fine wine&food, a treće su podijelili Trgovina Lungomare Opatija i Agencija Premium Real Estate.

Opatija – Najljepši Advent uz more svojom blagdanskom atmosferom nije osvojio samo javne prostore, već i ugostiteljske, hotelske i restoranske prostore, ali i izloge koji svojim jedinstvenim uređenjem doprinose jedinstvenom doživljaju posjetitelja opatijske adventske bajke.

Ivan Hair Designer

Tradicionalno, Turistička zajednica grada Opatije najljepše uređene izloge nagradila je s ukupnim iznosom od 6.000 kuna. Tročlano povjerenstvo, koje su činili novinarka Aleksandra Kućel Ilić, dizajner i profesor na APURI Aljoša Brajdić i voditeljica TIC-a Turističke zajednice grada Opatija Mateja Zgodić, obišlo je i razgledalo stotinjak poslovnih prostora u centru Opatije. Ocjenjivali su uređenje temeljem pet kriterija: originalnost i kreativnost u načinu predstavljanja proizvoda, originalnost i kreativnost u uporabi dekorativnih elemenata, originalnost i kreativnost u uporabi novih i tradicionalnih dizajnerskih dostignuća, estetski sklad i blagdanski ugođaj.

Najviše ocjene ove godine je zaslužio Ivan Hair Designer. Drugo mjesto zauzele su trgovine nakitom Morsko blago i Tannin fine wine&food shop, a treće su podijelili trgovina Lungomare Opatija i agencija Premium Real Estate. Najljepši izlog TZ Opatija nagradila je s 3.000 kuna, drugoplasirani izlozi dijele 2.000 kuna, dok će 1.000 kuna podijeliti trećeplasirani dobitnici.

Suzi Petričić

- Kao što djelatnici Turističke zajednice ulažu velik trud u uređenje parkova, trgova, ulica i šetališta, tako su i naši gospodarstvenici pokazali iznimnu kreativnost i aktivnost u uljepšavanju svojih prostora. Uz izloge, odličan posao napravili su i ugostitelji koji su se pridružili blagdanskom uljepšavanju Opatije i čije terase nose pravi božićni duh. Advent u Opatiji svake godine raste u svom značaju, programu i broju lokacija, zato je važno da postoji sinergija javnog sektora i naših gospodarstvenika, koji također sve više pažnje i inovativnosti posvećuju prezentaciji svojih lokala, trgovina i poslovnih prostora. Veseli nas da se i ove godine velik broj njih uključio u blagdansku atmosferu i tako dao svoj doprinos u stvaranju jedinstvenog ugođaja po kojem je Advent u Opatiji postao poznat u Hrvatskoj i inozemstvu, kazala je direktorica Turističke zajednice Suzi Petričić čestitavši nagrađenima i zahvalivši svima koji su uredili svoje izloge.

VIDEO

Turistička zajednica nagradila kreativnost gospodarstvenika – nagrađeni najljepši izlozi u Opatiji

Više sa portala poduckun.net ...