[FOTO/VIDEO] U kastavskoj dobrovoljnoj akciji prikupljeno 57 doza krvi i obilježeno 30 godina aktiva

Autor: Marin Aničić 12.11.2023

Na današnjoj akciji obilježeno je 30 godina od osnivanja aktiva kojeg je osnovao Tomislav Širola...

Kastav – Na današnju akciju darivanja krvi u Kastvu pristupilo je 70 darivatelja. Odbijeno je bilo 13 darivatelja te je prikupljeno 57 doza krvi. Akciji su pristupila i tri nova darivatelja krvi: Zrinka Žuža Ljesar, Alen Spevan i Dalibor Dorinko.

Dina Dežmar i Jasmin Štemberger darovali su krv deseti put, Zoran Jardas, Zoran Ravnić i Luka Kurilić dvadeseti put, Boris Turak trideseti put, a Sanjin Milih i Slobodan Rajković četrdeseti put.

Darivatelji koji su krv darovali više od 50 puta su Sandro Abram sa 73 darivanja, Darko Gašparini sa 78, Arsen Jardas s 91 i Boris Acinger koji je krv darivao 113 puta.

Svi darivatelji dobili su poklon bon Centra dentalne medicine Centrodent u vrijednosti 75 eura (panoramska snimka i kontrolni pregled zuba).

Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka i Aktiv dobrovoljnih darivatelja krvi Kastav zahvaljuju se svima koji su sudjelovali u akciji.

VIDEO

Za kraj dodajmo da je na današnjoj akciji obilježeno 30 godina od osnivanja aktiva. Tomislav Širola zaslužan je za osnivanje, prvi predsjednik bio je Radenko Srdoč, a ulogu tajnice od prvog dana obnaša Mirna Frlan.

U kastavskoj dobrovoljnoj akciji prikupljeno 57 doza krvi

Više sa portala poduckun.net ...